Новини

Кремлівський олігарх таємно купив видання Forbes

Російський олігарх Могамед Мусаєв, пов’язаний із Кремлем, є реальним власником видання Forbes.Офіційно власником Forbes Media Group став 28-річний Остін Рассел, який купив видання за 800 млн. доларів. Однак Мусаєв під час святкування свого 60-річчя у Нью-Йорку зібрав знайомих, у тому числі топ-менеджерів Forbes, та проговорився про те, що саме він є справжнім власником видання.
Про це пише The Washington Post. Серед учасників вечірники був і сам Остін Рассел. Мабуть, він служить для прикриття, щоб ніхто не впізнав: реальним власником є кремлівський олігарх. Post отримав кілька аудіозаписів із розмовами Мусаєва.
“Я щойно купив глобальний Forbes”, – розповів Мусаєв одному зі своїх колег, йдеться у матеріалі, маючи на увазі медіа-групу Forbes, до якої входить американське видання журналу. “Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-якого”, – вважає він.
Судячи з записів розмов олігарха, Мусаєв повторював цю заяву знову і знову. В одному із записів він назвав Рассела “обличчям” угоди і наполягав на тому, щоб його власна участь зберігалася в таємниці. “Я роблю це більш тонко”, – сказав він, згідно з записом. “Ви розумієте, – сказав він у якийсь момент, – я працюю не кувалдою і не скальпелем, а лазером”.
У заяві для The Post Рассел заперечує будь-яку участь Мусаєва або російських осіб в угоді. “Мусаєв не має жодного відношення до угоди Forbes. Будь-яке припущення про протилежне є хибним”, – заявив представник Рассела.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

6 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

6 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

6 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

6 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

6 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

6 години ago