Новини

Кремлівський олігарх таємно купив видання Forbes

Російський олігарх Могамед Мусаєв, пов’язаний із Кремлем, є реальним власником видання Forbes.Офіційно власником Forbes Media Group став 28-річний Остін Рассел, який купив видання за 800 млн. доларів. Однак Мусаєв під час святкування свого 60-річчя у Нью-Йорку зібрав знайомих, у тому числі топ-менеджерів Forbes, та проговорився про те, що саме він є справжнім власником видання.
Про це пише The Washington Post. Серед учасників вечірники був і сам Остін Рассел. Мабуть, він служить для прикриття, щоб ніхто не впізнав: реальним власником є кремлівський олігарх. Post отримав кілька аудіозаписів із розмовами Мусаєва.
“Я щойно купив глобальний Forbes”, – розповів Мусаєв одному зі своїх колег, йдеться у матеріалі, маючи на увазі медіа-групу Forbes, до якої входить американське видання журналу. “Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до будь-якого”, – вважає він.
Судячи з записів розмов олігарха, Мусаєв повторював цю заяву знову і знову. В одному із записів він назвав Рассела “обличчям” угоди і наполягав на тому, щоб його власна участь зберігалася в таємниці. “Я роблю це більш тонко”, – сказав він, згідно з записом. “Ви розумієте, – сказав він у якийсь момент, – я працюю не кувалдою і не скальпелем, а лазером”.
У заяві для The Post Рассел заперечує будь-яку участь Мусаєва або російських осіб в угоді. “Мусаєв не має жодного відношення до угоди Forbes. Будь-яке припущення про протилежне є хибним”, – заявив представник Рассела.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago