Новини суспільства

В Україні хочуть легалізувати вогнепальну зброю: що відомо

Стало відомо, як війна змінила настрої українців щодо легалізації вогнепальної зброї.В умовах війни більш ніж вдвічі зросла кількість людей, які підтримують легалізацію вогнепальної зброї в Україні, йдеться в дослідженні групи «Рейтинг». Третина з тих, хто не хотів мати зброю до війни змінили думку на протилежну, а майже половина з них хоче, щоби зброю мали члени родини, інформує Експерт.

Цю ініціативу підтримують 58% респондентів, серед «прихильників» – мешканці центру України, молодь та, переважно, чоловіки. Натомість 39% не підтримують ініціативу. Серед видів зброї надають перевагу пістолетам (57%) і автоматам (48%). Рушницю хотіли би мати 18% респондентів.

45% опитаних вважають, що можливість вільно купити вогнепальну зброю збільшить особисту свободу громадян, а навпаки вважають 40%. Водночас 58% людей, що взяли участь в опитуванні, побоюються, що це призведе до збільшення злочинності. У опитуванні взяли участь 1000 українців віком від 18 років.

Нагадаємо, ще 23 лютого Верховна Рада України у першому читанні підтримала законопроєкт №5708 про право на цивільну вогнепальну зброю. За відповідне рішення проголосували 274 нардепи. Згідно сьомої статті законопроєкту, громадяни матимуть право володіти вогнепальною зброєю та бойовими припасами до неї, що належать фізичним та юридичним особам, окрім: гладкоствольної короткоствольної вогнепальної зброї, призначеної для стрільби патронами; револьверів; нарізної зброї калібром більше 12,7 мм, якщо швидкість польоту його кулі перевищує 700 м/с; довгоствольної гладкоствольної вогнепальної зброї калібром більше 27 міліметрів; бойових припасів бронебійного, вибухового чи запального, а також снарядів для подібних бойових припасів; накладних нарізних стволів до гладкоствольної вогнепальної зброї; бойових припасів, спеціально сконструйованих для посилення пробивної та вражаючої дії.
Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

16 години ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

16 години ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

16 години ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

16 години ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

17 години ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

17 години ago