Новини

Жителі Британії помітили незвичайне природнє явище: яскраво-рожеве небо (ФОТО)

У Великій Британії 19 жовтня жителі графства Кент прокинулися і побачили рожевий відтінок неба, що світився, і мав такий вигляд, ніби з’явився з науково-фантастичного фільму. У соціальних мережах британці стали ділитися фотографіями незвичайного явища, називаючи їх “кінцем світу”.Про це повідомляє KentLive.

Фото: kentlive.newsСпантеличені місцеві жителі не могли зрозуміти, що може стояти за цим явищем. На фотографіях, зроблених незадовго до світанку, небо виглядало дуже незвично — воно було повністю залите яскраво-рожевим кольором. Один із користувачів мережі пожартував: “Думав, що це кінець світу, шукав чотирьох вершників”, а інший сказав: “Це просто Зуул із “Мисливців за привидами”.

Фото: kentlive.newsЧому небо стало рожевим

Причину появи світіння тепер встановлено. Відповідь насправді ґрунтується на наукових даних: це штучне світло від сільськогосподарської компанії, що вирощує 400 мільйонів помідорів, 30 мільйонів огірків і 24 мільйони перців. Thanet Earth — великий промисловий завод, розташований у Бірчінгтоні на острові Танет. Це найбільший тепличний комплекс у країні, що займає 90 акрів землі.

Південний схід був обраний для великого комплексу через більшу тривалість сонячного дня, що приносило користь рослинам, які росли. Однак британські зими, як і раніше, є проблемою, оскільки рослинам потрібне світло, тому в цю пору року використовуються штучні альтернативи.

Представник Thanet Earth пояснив: “За певних погодних умов неминуче буде деяка кількість відбитого світла, особливо коли над нами низька щільна хмарність. Ми максимально зменшуємо це відбиття світла, встановлюючи жалюзі в наших теплицях після увімкнення світла. Ми постійно оцінюємо нашу діяльність та її вплив на людей. Рожеві світлодіодні ліхтарі, які ми використовуємо тут, мають набагато нижчі рівні викидів порівняно з іншими типами ламп для вирощування рослин”.

Це масове відображення зростаючих рожевих світлодіодних вогнів, викликане низькою хмарністю, призводить до явища, яке може перетворити об’єкт “на моторошну пам’ятку, яка світиться”.

“Тож не треба викликати Мисливців за привидами, у Танет не вторглися жодні надприродні істоти”, — зазначили в компанії.

Фото: kentlive.news

Ольга Степанова

Recent Posts

Київ піднявся на перше місце в світі за забрудненістю повітря: не виходьте на вулицю

Через пожежі в екосистемі на Київщині українська столиця посіла перше місце в світі за рівнем…

5 хв. ago

Ізраїль близький до початку наземної війни в Лівані — WSJ

Хвиля смертоносних вибухів пейджерів та інших електронних пристроїв, які носили бойовики в Лівані, різко посилила…

14 хв. ago

Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати

В Україні триває процес загальної мобілізації, під час якого територіальні центри комплектування активно розсилають повістки…

27 хв. ago

На замітку господиням: 3 помилки, які зіпсують пасту карбонара

Під час приготування пасти карбонари чи болоньєзе можна допустити деякі помилки, які зіпсують смак страви.…

36 хв. ago

ЄС закликав виконати ордери на арешт Путіна

Євросоюз закликав усі держави, які ратифікували Римський статут, виконувати свої зобов'язання. Зокрема йдеться про арешт…

49 хв. ago

Чи може ТЦК передати повістку через родичів: юрист дав пояснення

Військовослужбовці ТЦК не можуть передати повістку військовозобов'язаному через родичів. Якщо це сталося, то документ не…

1 годину ago