Новини суспільства

В Україні можуть дозволити виїзд за кордон ще одній категорії військовозобов’язаних

В Україні ще одній категорії військовозобов’язаних громадян можуть дозволити виїзд за кордон в умовах воєнного стану – також готується система бронювання кадрів на випадок мобілізації. Про це повідомив Telegram-канал “Новини Збройних Сил”, пише Експерт з посиланням на Апостроф.

Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством оборони, Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством економіки працюють над створенням механізму, яким можна буде виїжджати на короткий термін при гарантіях, що людина повернеться в Україну, вирішивши робочі справи.

Йдеться максимум про 2-3 тижні, але навіть якщо йтиметься про 5-7 днів, цього буде достатньо, щоб вирішити питання і повернутися назад.

Модель передбачає, що компанія представлятиме обмежений список людей, наприклад, не більше 10% – його розглядатимуть у Міноборони та Мінекономіки, після чого вони прийматимуть рішення щодо видачі дозволу на виїзд. Цей дозвіл отримують прикордонники та людина, якій вона потрібна – після цього можна буде виїхати на той термін і в ту країну, яка вказана у дозволі.

Крім того, у Мінцифрі розглядається можливість запровадження системи бронювання від мобілізації певних фахівців – цим механізмом можна буде скористатися за допомогою додатка “Дія”. Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку ІТ-сфери Олександр Борняков.

Ольга Степанова

Recent Posts

Неочікувані цифри: Євростат назвав середню тривалість життя у країнах ЄС

Євростат оприлюднив дані щодо середньої тривалості життя серед мешканців Європи. Результати є позитивними, адже додалося ще 0,9…

45 хв. ago

Що зміниться для українських чоловіків із 18 травня: десять фактів про мобілізацію

Починаючи з 18 травня набере чинності новий закон про мобілізацію. Він змінить правила реєстрації та призову військовозобов'язаних…

54 хв. ago

Нажились на війни: зникли мільйони, виділені на відновлення Бородянки

У постраждалій під час бойових дій Бородянці Київської області зникли приблизно 20 млн грн. Кошти…

1 годину ago

Блокуватимуть рахунки і майно: ТЦК отримали право штрафувати за ухилення

Співробітники Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки отримають право на штраф за неявку в ТЦК для чоловіків,…

1 годину ago

Новий кандидат у президенти США: Байдену та Трампу кинули виклик

За законами США, президентом країни може стати американець, якому вже виповнилося 35 років. Але ж…

1 годину ago

У Чехії пригрозили штрафами та депортацією військовозобов’язаним українцям

Декілька заяв із приводу українців у Чехії зробив уряд цієї країни. Йдеться про легітимність перебування…

2 години ago