Новини

Тисячі українських родин у Великій Британії можуть залишитися без фінансової підтримки

Понад п’ять тисяч українських сімей можуть опинитися без даху над головою після того, як фінансова підтримка в рамках програми Homes for Ukraine закінчиться. Представники незалежної комісії The National Audit Office, яка відстежує бюджетні витрати, у новому звіті розповіли, як живуть біженці в Англії. Про це повідомляє The Times.

Зазначається, що цифри, найімовірніше, занижені, оскільки третина місцевих муніципалітетів не надає дані про тих, хто може опинитися без житла.

Але, за наявною інформацією на 31 серпня, 4890 сімей оцінили як такі, що можуть стати безпритульними або ж уже ними стали. Це лише 8% від передбачуваної загальної кількості родин, які переїхали до Англії завдяки програмі “Домівки для українців”.

Місцеві муніципалітети закупили 905 додаткових будинків. Згідно з планами уряду, до кінця 2023 — початку 2024 рр. придбають 3365 будинків. У 2880 із них збираються розмістити українців.

У звіті повідомляється, що з початку цього року приблизно 600-800 українських родин проживали в тимчасовому житлі в Англії. Але невідомо, скільки сімей скористалися підтримкою програми Homes for Ukraine.

Виплата щомісячних “благодійних” допомог (500 фунтів стерлінгів) британським громадянам, які приймають українців, розрахована до березня 2024 року. І поки не оголошувалося, чи продовжать виплату.

Суму, яку виплачують муніципалітетам за переїзд біженців у їхній район, уже скоротили з початкових 10 500 фунтів стерлінгів до 5 900.

Представники The National Audit Office заявляють, що українцям потрібна визначеність щодо їхнього майбутнього перебування в країні. Незабаром владі належить вирішити, чи продовжувати візи довше, ніж на три роки, і фінансування для місцевої влади та “спонсорів”, які надають житло.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Польщі відбувається хвиля масових звільнень – ЗМІ

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про…

5 хв. ago

Бог шлюбу: Японець має 4 дружин, 2 коханок і 10 дітей

36-річний Рюта Ватанабе з північної префектури Хоккайдо, Японія, вирішив побудувати сімейне життя, яке кидає виклик…

36 хв. ago

Lufthansa отримала рекордний штраф за дискримінацію єврейських пасажирів

Авіакомпанія Lufthansa опинилася в епіцентрі скандалу після звинувачень у дискримінації, коли групі єврейських пасажирів відмовили…

42 хв. ago

Осінні канікули скасовано: деякі школярі залишаються без відпочинку

Українська система освіти опинилася під серйозним тиском через війну та енергетичну кризу, що змусило деякі…

46 хв. ago

Українці масово скуповують авто зі США: у тренді Tesla та Ford

Український ринок вживаних авто переживає справжній бум — у 2024 році американські машини стали особливо…

53 хв. ago

Російське судно «Григорій Ловцов» перекинулося біля берегів Сахаліну

У російській Сахалінській області чергова катастрофа на воді — вантажне судно «Григорій Ловцов», яке транспортувало…

59 хв. ago