Новини

СБУ блокувала діяльність потужної підпільної криптоферми

СБУ ліквідувала підпільну криптоферму, яка викрадала електроенергію на прифронтових територіях сходу України.Співробітники Служби безпеки України ліквідували підпільний центр з майнінгу криптовалют на Харківщині, який щомісяця викрадав промислові об’єми державної електроенергії на сотні тисяч гривень. Про це інформує Експерт з посиланням на Службу Безпеки України.

При цьому систематичне перевантаження комунальних мереж могло призвести до масштабних перебоїв з енергопостачанням до об’єктів житлового фонду та критичної інфраструктури у прифронтових районах.

За даними слідства, до створення нелегального майнінг-центру причетні декілька місцевих жителів. Технологічне обладнання встановили в орендованому складському приміщенні поблизу Харкова. Для генерації електронних грошей використовували понаднормові обсяги необлікованої електроенергії, яку отримували через несанкціоноване підключення до мережі.

Під час обшуків у зловмисників виявлено комп’ютерну техніку та спеціалізоване обладнання з доказами злочинної діяльності. Наразі за матеріалами СБУ, вирішується питання щодо повідомлення організаторам нелегального бізнесу про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення. Заходи з викриття і блокування злочину проводили співробітники Департаменту кібербезпеки СБУ спільно з Національною поліцією та за процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури м. Києва.

Ольга Степанова

Recent Posts

Заочні штрафи за ухилення від мобілізації: за яких умов українців можуть покарати

Територіальні центри комплектування (ТЦК та СП) отримають право виписувати заочні штрафи за ухилення від мобілізації. Як…

5 хв. ago

Міністр оборони Італії схиляє Україну до переговорів із Путіним

Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що економічні санкції проти Росії не працюють, провалилися, тому…

16 хв. ago

Я ненавиділа цього собаку: губернаторка власноруч застрелила свого пса і порадила Байдену зробити те саме

Причиною закінчення політичної кар'єри може стати як вік, так і дивні, якщо не сказати дикі, одкровення.…

25 хв. ago

Кейт Міддлтон вимагає від принца Вільяма виконати обов’язкову умову

Після того, як на королівську родину обрушилися страшні недуги, здається, у них з'явилася можливість повернутися…

37 хв. ago

Смерч пронісся у західних областях України: мережею ширяться відео природного явища

У Львівській та Волинській областях було зафіксовано незвичне природне явище. Мешканці цих регіонів спостерігали смерч,…

46 хв. ago

У Голосіївському районі столиці чоловік знайшов частину ракети (фото)

У Києві місцевий житель знайшов у лісі бойову частину високоточної російської ракети Х-69. Щоб знешкодити…

50 хв. ago