Новини суспільства

Британія відправить Україні ракетні установки Stormer

Британія відправить ЗСУ броньовані ракетні установки Stormer.Британія невдовзі відправить в Україну броньовані ракетні установки Stormer HVM, повідомляє The Sun з посиланням на поінформовані джерела у Міноборони. Про це передає Експерт з посиланням на УНІАН.

Два тижні тому Міноборони Британії продемонструвало пускову установку Stormer для українських колег на виставці у Солсбері. Stormer виробляється компанією BAE Systems, для її управління потрібно всього три людини (командир, водій і стрілець) та ракети Starstreak.

Цими ракетами можна збивати ворожі низьколітаючі літаки та вертольоти. Експерти називають їх “найкращим комплектом”, який був коли-небудь відправлений західною державою. 13-титонні високотехнологічні пускові установки можуть бути завантажені і відправлені в Україну за лічені дні.

“Не секрет, що Британія зобов’язалась допомогти Україні з її протиповітряними можливостями. Міністр оборони виступить з заявою у парламенті цього тижня”, – розповів співрозмовник видання. Колишній командувач британськими військами в Афганістані Річард Кемп зазначив, що комбінація Stormer/ Starstreak завдасть армії Путіна великих збитків і посилить боєздатність України.

“Це надзвичайно ефективна, високомобільна бойова машина, яка завдасть серйозну шкоду будь-яким спробам авіації Путіна завдати удару з малої висоти”, – сказав військовий. Stormers добре пересуваються навіть у вологих ґрунтах України.

Ольга Степанова

Recent Posts

Страсна п’ятниця: прикмети, традиції й суворі заборони

Страсна п'ятниця – це найскорботніший день Страсного тижня. Майже дві тисячі років тому в цей день…

4 хв. ago

10 кілограмів канабісу, гранати та зброя. Правоохоронці затримали наркодилера у Києві

Столичні правоохоронці затримали озброєного наркодилера під час продажу 10 кілограмів канабісу. Про це поліція Києва повідомляє на…

7 хв. ago

Українці помітили в небі “таємничі об’єкти”: експерти розповіли, що це (фото, відео)

Увечері 2 квітня українці в різних регіонах помітили в небі "таємничі об'єкти". Про це пише The Alpha Centauri.…

8 хв. ago

“Прикривається загиблими”: у DeepState відповіли на критику з боку 115-ї ОМБр про бої за Очеретине

Аналітична група DeepState відповіла 115-й ОМБр щодо подій у районі Очеретине Донецької області. Відповідне повідомлення…

11 хв. ago

ЗС РФ спробують захопити Суми та Харків: падіння Часового Яру — питання часу, — ISW

Українська розвідка виділила три спроби РФ дестабілізувати Україну, щоб домогтися перемоги. Оцінки українських та американських розвідслужб…

13 хв. ago

Щось нагріває воду в океані до високих температур: в Європі очікують небувало спекотного літа

У Європі цьогоріч очікують такого спекотного літа, якого не було, принаймні, на останні 40 років.…

7 години ago