Новини світу

У Фінляндії з’явилося пиво на честь вступу до НАТО

У той час, як Фінляндія робить перші кроки у подачі заявки на членство в НАТО, невелика місцева пивоварня випустила нове пиво на честь цієї події. Новинка викликала ажіотаж серед фінів.Про це повідомляє державна телерадіокомпанія Yle, пише Експерт з посиланням на Обозреватель.

На синій етикетці пива, яке отримало назву “Отан” (французький варіант Організації Північноатлантичного договору), зображено мультяшну фігуру в металевому обладунку, прикрашену символом компаса на прапорі НАТО.

Напій виробляється компанією Olaf Brewing, що базується в Савонлінні, і знаменує собою першу участь компанії у світових подіях принаймні з погляду маркетингу.

Компанія деякий час розглядала можливість випуску пива на честь НАТО, але остаточне рішення було ухвалено на вихідних, коли стало зрозуміло, що Фінляндія офіційно подає заявку на вступ до військового альянсу.

Розташування броварні в Савонлінні також зіграло роль у народженні цього пива, оскільки під час Другої світової війни південно-східне місто зазнало бомбардування радянськими літаками. Генеральний директор компанії Петтері В’янттінен зазначив, що його бабуся досі пам’ятає вибухи бомб у центрі міста.

“Ми сподіваємося, що після рішення НАТО подібні події більше ніколи не повторяться у Савонлінні чи Фінляндії”, – сказав він.

Нове пиво компанії викликало великий інтерес у власників магазинів та ресторанів.

Зазначимо, 15 травня влада Фінляндії офіційно оголосила про намір вступити до НАТО. Найближчим часом держава подасть до Альянсу офіційну заяву.

Ольга Степанова

Recent Posts

Справжній екшн на Закарпатті: роми прийшли до ТЦК зі зброєю відбивати односельця

Пізно ввечері надійшли повідомлення про неспокій у Виноградові, що розташований у Закарпатській області, біля місцевого…

7 хв. ago

Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні, – The Telergaph

Колишній президент США і чинний претендент на головну посаду в Білому домі Дональд Трамп розробив детальний план…

19 хв. ago

Чиновники РФ пропонують” покращення” для росіян – трудові табори для “дармоїдів” та рабство

Депутатка законодавчої Думи РФ Томської області від путінської партії "Єдина Росія" Катерина Собканюк запропонувала створити "трудові табори"…

26 хв. ago

Стануть практично всесильними: ТЦК отримають нові повноваження

Схвалена Комітетом Ради редакція законопроекту №10379, який передбачає посилення покарань за порушення військового обліку та…

40 хв. ago

Не тільки Зеленського й Порошенка: Росія оголосила в розшук командувача Сухопутних військ ЗСУ

Міністерство внутрішніх справ Російської Федерації оголосило в розшук командувача Сухопутних військ Збройних сил України Олександра…

48 хв. ago

Російський літак скинув бомбу на Білгород

Літак армії РФ завдавав ударів КАБами по Харкову, натомість скинув бомбу на Білгород. Вона впала…

1 годину ago