Новини світу

Армія США купить ще більше снайперських гвинтівок MK22 для ближнього бою

Армія США оголосила, що замовила додатково 485 нових снайперських гвинтівок MK22 Precision Sniper Rifle (PSR) для ближнього бою.Про це пише Експерт із посиланням на Defence-blog.

Командування армії повідомило, що замовлення, яке нещодавно було розміщено в Barrett Firearms Manufacturing Inc., Мерфрісборо, Теннессі, є третім на сьогоднішній день.

Останнє замовлення вимагає від компанії Barrett поставити 60 PSR, починаючи з 2023 року, причому постачання очікується приблизно протягом наступних семи місяців.

Два попередні замовлення були розміщені урядом у березні та вересні 2021 року. Перша передача PSR солдатам відбулася на початку лютого у Форт-Брегзі, Північна Кароліна.

Нова гвинтівка є модульною зброєю зі збільшеною дальністю поразки. Це одна зброя, яка стріляє трьома різними калібрами, залежно від того, чого вимагає місія.

У Barrett кажуть, що MK22 визначає новий клас дальнобійних гвинтівок, надаючи ще більше можливостей на платформі гвинтівки MRAD.

“Завдяки незмінній точності та продуктивності, ця снайперська гвинтівка з поздовжньо-ковзким поворотним затвором адаптується до різних потреб користувачів, конвертуючи калібри 7,62 x 51 мм, 300 NM та 338 NM”, – йдеться в повідомленні компанії.

У березні 2021 року з Barrett було укладено п’ятирічний контракт на суму 49,9 мільйона доларів на постачання армії приблизно 2800 PSR.

Ольга Степанова

Recent Posts

Старіємо разом: Вікторія Бекхем звернулася до Девіда у день його 49-річчя

Колишній капітан збірної Англії з футболу 2 травня 2024 року відзначив 49 день народження. Однією з…

30 хв. ago

Улюблені джинси більше не в моді: три головні антитренди літа 2024

У 2024 році мода представила свіжі тренди, відтіснивши на задній план речі, які ще недавно…

41 хв. ago

Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням

У Києві спостерігаються величезні черги вже біля трьох районних ТЦК та СП. Скупчення чоловіків у кількості 50…

53 хв. ago

«Газпром» зафіксував мільярдні збитки за 2023 рік

Через наслідки повномасштабного вторгнення РФ в Україну, російська енергетична компанія «Газпром» минулого року вперше майже…

1 годину ago

Російські війська просунулися біля Очеретиного та в Котлярівці, – DeepState (карта)

Російські окупаційні війська просунулися в районі Очеретиного та в Котлярівці. Про це DeepState повідомив у Telegram. Фото: DeepStateMAP Подробиці…

1 годину ago

Німецькі залізничники планують масштабний страйк під час Євро-2024

У Німеччині може початися страйк залізничників під час чемпіонату Європи з футболу. Про це повідомляє Bild. За…

1 годину ago