Новини

Трамп заявив, що США надсилають Україні забагато зброї, і відмовився називати Путіна військовим злочинцем

Колишній президент США Дональд Трамп заявив в ефірі телеканалу CNN, що у разі перемоги на виборах 2024 року він не буде надавати Україні оборонну допомогу.“Ми віддаємо так багато обладнання, що у нас зараз немає боєприпасів для себе”, – сказав Трамп, якого цитує CNN. Він також відмовився сказати, хто, на його думку, повинен перемогти у війні Росії проти України, натомість сказав виборцям, що хоче, щоб “всі перестали вмирати”.

На заході в Нью-Гемпширі екс-президент сказав, що він не “мислить категоріями перемоги і поразки”, а скоріше “з точки зору врегулювання ситуації, щоб ми припинили вбивати всіх цих людей”. Трамп додав, що зупинить російську війну “за 24 години”, якщо його переоберуть.

На питання, чи вважає він російського диктатора Володимира Путіна військовим злочинцем, Трамп відповів, що це “слід обговорити пізніше”.

“Якщо ви скажете, що він військовий злочинець, буде набагато складніше укласти угоду, щоб зупинити цю справу, – сказав Трамп, звертаючись до аудиторії, повідомляє CNN. “Якщо він буде воєнним злочинцем, люди схоплять його і стратять, йому доведеться боротися набагато важче, ніж за інших обставин”.

У березні Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт Путіна і Марії Львової-Бєлової, російської чиновниці, яка контролювала примусову депортацію тисяч українських дітей до Росії.

Це не перший раз, коли Трамп робить суперечливі коментарі щодо війни Росії проти України та Путіна зокрема.

Щодо свого перебування на посаді президента, Трамп сказав, що він “чудово ладнав з (Путіним)” під час інтерв’ю Fox News на початку березня, додавши, що якби він все ще був президентом, Путін, ймовірно, не вторгся б в Україну.

“Я міг би вести переговори, – продовжив Трамп. “У гіршому випадку, я міг би укласти угоду, щоб захопити щось, є певні райони, які є російськомовними, відверто кажучи, але можна було б домовитися”.

Майбутнє Трампа в політиці залишається невизначеним через нещодавнє звинувачення у скандалі з “відкатами” і вердикт присяжних про те, що він несе цивільну відповідальність за сексуальне насильство над жінкою. Трамп оголосив про свій намір балотуватися на другий президентський термін у листопаді 2022 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

ХАМАС погодився припинити вогонь у Секторі Гази: деталі угоди

Лідер терористичного угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія повідомив посередникам від Катару та Єгипту, що угруповання прийняло…

4 години ago

Франція не прагне змінити російський режим, — Макрон

Франція не прагне зміни російського режиму та не воює з РФ. Про це заявив президент…

4 години ago

“Не визнаємо вибори вільними”: у Держдепі США назвали Путіна президентом РФ

США визнають очільника Кремля Володимира Путіна президентом Росії. Про це заявив на брифінгу офіційний представник держдепартаменту Метью…

4 години ago

Під Одесою ТЦК мобілізували адвоката прямо під час його виїзду до підзахисного

В Одеській області ТЦК примусово мобілізували адвоката прямо під час здійснення ним своєї професійної діяльності. Чоловік перебував…

5 години ago

Чечня, Ростов, окуповані території та Крим: де саме можуть пройти ядерні навчання Росії

Росія анонсувала навчання із застосуванням тактичної ядерної зброї. Вони будуть відбуватися найближчим часом у Південному військовому…

5 години ago

В Україні ліквідували сина генерала Лапіна, – мережа (фото)

На війні в Україні могли ліквідувати сина російського воєначальника Олександра Лапіна. Відповідне повідомлення з'явилося в російській…

5 години ago