Новини

Вчені занепокоєні наслідками глобального потепління

Через глобальне потепління спостерігається танення льоду в Антарктиді, збільшення кількості лісових пожеж і вимирання коралових рифів.Вчені повідомили, що неофіційні рекорди середньої температури на планеті є відображенням того, як діяльність людини впливає на навколишнє середовище, інформує Associated Press.

«Посилення нагрівання нашої планети, викликане використанням викопного палива, не є несподіваним, але воно небезпечно для нас, людей, і для екосистем, від яких ми залежимо. Нам потрібно швидко це зупинити», – сказав професор Стефан Рамсторф з Потсдамського інституту дослідження впливу клімату.

Більшу частину планети вкривають океани. У квітні глобальна температура океану підскочила до 69,98 градусів за Фаренгейтом (21,1 градуса за Цельсієм). Нещодавно опубліковані дані Служби зміни клімату Copernicus задокументували «виключно високу» температуру океану в Північній Атлантиці з «екстремальними» хвилями морської спеки поблизу Ірландії, Великобританії та в Балтійському морі. Підвищення температури морської води призводить до вимирання коралових рифів і змін в екосистемах океану.

Продукти горіння від лісових пожеж призвели до небезпечного рівня якості повітря на сході Північної Америки. Вчені попереджають, що зміна клімату підвищить кількість, масштабність і інтенсивність лісових пожеж.

Вчені спостерігають, як морський лід в Антарктиді зменшується до рекордно низького рівня. Територія, що майже вчетверо перевищує площу Техасу, вже зникла з льодового покриву.

Раніше повідомлялося, що Іспанія страждає від «надзвичайної» посухи і просить по допомогу. Міністр сільського господарства Іспанії Луїс Планас написав єврокомісару з питань сільського господарства Янушу Войцеховському з проханням надати фінансову допомогу 890 000 сільськогосподарським робітникам Іспанії. Екстренне дослідження, проведене групою міжнародних вчених минулого тижня, показало, що рекордні квітневі температури в Іспанії, Португалії та північній Африці сталися ймовірно через кліматичні зміни, спричинені людиною, і були б майже неможливі в минулому.

Ольга Степанова

Recent Posts

Деяких студентів мобілізують до ЗСУ в жовтні: кого це стосується

Більшість студентів може розраховувати на відстрочку від призову, проте все ж деяких з них можуть мобілізувати.…

3 хв. ago

“Доведеться підвищувати вдвічі”: українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

В Україні вже з перших днів жовтня інтернет-провайдери почали підвищувати ціни на свої послуги. Про…

15 хв. ago

Українець стане наймолодшим кардиналом Ватикану: що це означає

Український священник стане кардиналом у Ватикані. Йдеться про Миколу Бичка, єпарха Мельбурнської єпархії Петра та…

22 хв. ago

111-річний відлюдник провів століття у печері: який він має вигляд

В Індії з печери вивели відлюдника, який провів там майже все своє життя, імовірно 100…

46 хв. ago

Повістки вручатимуть “прозоро” – ТЦК зобов’язали до нових правил

Міністерство оборони України затвердило нову інструкцію, яка регламентує використання портативних відеореєстраторів під час вручення повісток…

53 хв. ago

Скандал у Туреччині. Арбітриню усунули через її секс-відео з інспектором ФІФА

24-річна арбітриня Еліф Караарслан потрапила в гучний скандал після того, як відео її сексу з 61-річним інспектором…

56 хв. ago