Новини світу

Таліби знову наказали афганським жінкам закривати обличчя

Сполучені Штати зроблять кроки, щоб посилити тиск на уряд Афганістану Талібан, щоб він скасував деякі з його недавніх рішень, що обмежують права жінок і дівчаток, якщо група прихильників жорсткого курсу не виявить жодних ознак скасування цих дій самостійно.Про це пише Експерт з посиланням на Reuters.

“Ми обговорювали це питання безпосередньо з талібами”, – заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс на брифінгу в понеділок.

«У нас є низка інструментів, які ми можемо застосувати». Він не уточнив можливих кроків і не вказав, як група, яка вже реалізувала політику обмеження 20-річного прогресу в галузі прав дівчаток та жінок, може змінити свою думку.

У суботу таліби наказали жінкам закривати обличчя на публіці, що стало поверненням до політики їхнього минулого жорсткого правління та посиленням обмежень, які викликають гнів удома та за кордоном.

Міжнародна спільнота зробила освіту дівчаток ключовою вимогою для будь-якого майбутнього визнання адміністрації Талібану, яка захопила країну у серпні після виведення іноземних військ.

Незважаючи на це, таліби заборонили дівчатам і жінкам працювати і обмежили їхні поїздки, якщо вони не супроводжуються близьким родичем-чоловіком.

Більшості дівчаток також заборонили ходити до школи після сьомого класу.

Ключовим важелем впливу Вашингтона на групу є заморожені активи афганського центрального банку на суму 7 мільярдів доларів на території США, половину яких адміністрація Байдена прагне вивільнити, щоб допомогти афганському народу, заявила адміністрація.

Сполучені Штати та інші країни вже скоротили допомогу з метою розвитку та ввели санкції щодо банківської системи з того часу, як група захопила владу, підштовхнувши Афганістан до економічного краху.

Більшість жінок в Афганістані носять головні хустки з релігійних міркувань, але багато хто в міських районах, таких як Кабул, не закривають обличчя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

13 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

18 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

18 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

18 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago