Новини суспільства

Цивільні з “Азовсталі” розказали про жахи перебування у бункерах

Бліді й змучені, останні мирні жителі, які ховалися в бункерах “Азовсталі”, нещодавно прибули до Запоріжжя. Про це інформують Експерт з посиланням на Associated Press.

Вони говорили про постійні обстріли та відсутність їжі. “У бункерах було жахливо”, – розповідає 69-річна Любов Андропова, яка перебувала на території заводу «Азовсталь» з 10 березня.

“Вода стікала зі стель. Скрізь була цвіль. Ми переживали за дітей, за їхні легені». Обстріли були постійними і існував страх, що «наш бункер обвалиться. Все тряслося”, – сказала вона.

Співробітник металургійного комбінату Єгор Чехонацький, який разом із двома синами, дружиною та собакою також був у бункері, розповідає, що допомагав солдатам, які захищали «Азовсталь». «Інакше ми б не вижили, – сказав він. «Я не знаю, як довго ми могли б жити, але точно не дожили б до сьогодні», – сказав він.

Незважаючи на ситуацію у Маріуполі, 18 з 51 людини, які були евакуйовані з «Азовсталі», вирішили залишитися у місті, повідомили представники ООН. Ще двох — чоловіка та жінку — затримали російські війська. Жінка, яку підозрюють у тому, що вона є військовим медиком, подорожувала зі своєю 4-річною донькою. Мати і доньку розділили. Дівчинка відправилася до Запоріжжя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація в Україні: обмежено придатних більше не буде від 4 травня

В Україні скасували статус "обмежено придатний". Тепер військові та військовозобов'язані можуть бути тільки придатними чи непридатними для…

9 хв. ago

Стало відомо, чим озброять F-16 для України

Поставлені Україні винищувачі F-16 зможуть використовувати новітні французькі високоточні авіаційні бомби AASM Hammer. Про це заявив депутат французького парламенту,…

18 хв. ago

“Магічна” дата 05.05.2024: як у цей день загадати бажання та притягнути багато грошей

Цієї неділі, 5 травня, випадає дзеркальна дата - 05.05. Цифра 5 у нумерології означає гроші.…

29 хв. ago

Законопроєкт про заборону Московської церкви з’явився на сайті Верховної Ради

Перед другим читанням оприлюднений урядовий законопроєкт №8371 щодо заборони Московської церкви в Україні. Документ з’явився сьогодні на…

41 хв. ago

​Зима посеред травня: Росію накрив сніговий “армагедон”: фото та відео

На Росію обрушився циклон з холодним повітрям, що спричинило різке зниження температури та рясні снігопади.…

1 годину ago

Будьте обережні: 5 популярних фруктів, які можуть нашкодити травленню

Влітку ми можемо насолоджуватися багатьма смачними фруктами, які не тільки втамовують спрагу, а й забезпечують…

1 годину ago