Новини світу

Таліби знову наказали афганським жінкам закривати обличчя

Сполучені Штати зроблять кроки, щоб посилити тиск на уряд Афганістану Талібан, щоб він скасував деякі з його недавніх рішень, що обмежують права жінок і дівчаток, якщо група прихильників жорсткого курсу не виявить жодних ознак скасування цих дій самостійно.Про це пише Експерт з посиланням на Reuters.

“Ми обговорювали це питання безпосередньо з талібами”, – заявив представник Держдепартаменту Нед Прайс на брифінгу в понеділок.

«У нас є низка інструментів, які ми можемо застосувати». Він не уточнив можливих кроків і не вказав, як група, яка вже реалізувала політику обмеження 20-річного прогресу в галузі прав дівчаток та жінок, може змінити свою думку.

У суботу таліби наказали жінкам закривати обличчя на публіці, що стало поверненням до політики їхнього минулого жорсткого правління та посиленням обмежень, які викликають гнів удома та за кордоном.

Міжнародна спільнота зробила освіту дівчаток ключовою вимогою для будь-якого майбутнього визнання адміністрації Талібану, яка захопила країну у серпні після виведення іноземних військ.

Незважаючи на це, таліби заборонили дівчатам і жінкам працювати і обмежили їхні поїздки, якщо вони не супроводжуються близьким родичем-чоловіком.

Більшості дівчаток також заборонили ходити до школи після сьомого класу.

Ключовим важелем впливу Вашингтона на групу є заморожені активи афганського центрального банку на суму 7 мільярдів доларів на території США, половину яких адміністрація Байдена прагне вивільнити, щоб допомогти афганському народу, заявила адміністрація.

Сполучені Штати та інші країни вже скоротили допомогу з метою розвитку та ввели санкції щодо банківської системи з того часу, як група захопила владу, підштовхнувши Афганістан до економічного краху.

Більшість жінок в Афганістані носять головні хустки з релігійних міркувань, але багато хто в міських районах, таких як Кабул, не закривають обличчя.

Ольга Степанова

Recent Posts

Сто самих-самих: двоє українців увійшли у відомий світовий топ

У топ 100 найвпливовіших людей на Землі в галузі здоров’я за версією Time увійшли двоє…

11 хв. ago

На Великдень у небі над Землею пройде інтенсивний метеоритний дощ

Вже цієї неділі, 5 травня, на Землі відбуватиметься пік метеоритного дощу, інтенсивність якого буде насиченою до…

14 хв. ago

Завтра почнеться: усіх чоловіків країни розділять на чотири категорії придатності до служби

Вже 4 травня в Україні набуде чинності закон, який скасує статус "обмежено придатний". Із завтрашнього…

16 хв. ago

Кремль готується відправити на фронт понад тисячу попів

У «Центр національного спротиву» зауважили, що у війні проти України Кремль значною мірою покладається на…

19 хв. ago

Британія радить своїм громадянам утриматися від поїздок в Україну

Міністерство закордонних справ Великої Британії радить своїм громадянам не їздити в Україну, зокрема на наші…

29 хв. ago

Депутат у власному будинку роками ґвалтував маленьких дівчат: йому винесено вирок

Луганська обласна прокуратура відстояла у Верховному Суді справедливе покарання для ексдепутата Сєвєродонецької міськради. Він протягом…

31 хв. ago