Новини

У Франції через нашестя клопів закрили п’ять шкіл

У Франції закрили п’ять шкіл для проведення заходів щодо боротьби з клопами. У тимчасово закритих освітніх установах навчаються близько 1,5 тисячі осіб.Про це пише газета Le Parisien.

За даними видання, таке рішення ухвалили в міністерстві освіти країни. Так, для боротьби з клопами закрили п’ять навчальних закладів на півдні, південному сході та сході Франції. Комахи також були виявлені і в інших школах, проте їх не стали повністю закривати для дезінсекції.

Новини про паразитів з’явилися в самий розпал Тижня моди в Парижі. На комах стали скаржитися відвідувачі кінотеатрів, пасажири громадського транспорту, а також столичного аеропорту Шарль-де-Голль.

Пізніше міністр охорони здоров’я Франції Орельєн Руссо закликав громадян не панікувати через поширення клопів. У своїй заяві політик зазначив, що проблема не пов’язана з припливом мігрантів. За його словами, для боротьби з клопами залучено близько 500 спеціалізованих організацій.

Перший заступник мера Парижа Емманюель Грегуар минулого тижня заявив про необхідність розробити державний план боротьби з паразитами, зокрема включити в договори на страхування житла пункт про “ризик зараження клопами”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago