Новини

За ініціативи СБУ українським захисникам передано військове спорядження

За ініціативи СБУ українським захисникам передано військове спорядження на понад 15 млн грн.Служба безпеки запобігла незаконному продажу у Києві оптової партії захисного спорядження, яке призначалося для потреб українських військ. Серед вилученого у зловмисників – сотні одиниць бронежилетів, шоломів, оптичних пристроїв та приладів нічного бачення. Про це інформує Експерт з посиланням на Службу Безпеку України.

Наразі конфісковану продукцію вартістю більше 15 млн грн передано підрозділам ЗСУ і Тероборони. Це стало можливим завдяки реагуванню СБУ спільно з Бюро економічної безпеки, які викрили незаконну оборудку у червні.

Тоді правоохоронці ліквідували масштабну схему нелегального збуту військового спорядження та амуніції, які ввозили з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги для Сил оборони України. Для реалізації оборудки її учасники вносили недостовірні відомості до митних декларацій. Кінцевими отримувачами продукції вказували військові підрозділи нашої держави, а гроші на придбання імпортних товарів збирали у родичів українських захисників і волонтерів.

Проте замість безкоштовної передачі відповідного спорядження на потреби оборони зловмисники збували його громадянам за штучно завищеними цінами. Покупців підшукували на спеціалізованих інтернет-платформах та в соцмережах. Отримані «прибутки» виводили у тінь через афілійовані комерційні структури.

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців Дніпропетровської області, які після повномасштабного вторгнення рф втекли з України, використавши підроблені документи. За матеріалами СБУ, їм повідомлено про підозри у вчиненні злочинів. Тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх учасників махінацій. Досудове розслідування проводили співробітники СБУ спільно з Бюро економічної безпеки та за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Ольга Степанова

Recent Posts

Фонд держмайна збирається продати завод російського олігарха за понад 200 млн грн

Фонд державного майна України оголосив аукціон з продажу конфіскованого у російського олігарха Івана Саввіді ПрАТ…

6 хв. ago

Заочні штрафи: стало відомо, як військкоми вже скоро штрафуватимуть чоловіків

Заочні штрафи за порушення правил військового обліку та законодавства про мобілізацію стануть можливими після ухвалення…

14 хв. ago

У Литві повітряна куля з пасажирами впала на житлові будинки (фото)

У Литві неподалік Клайпеди повітряна куля впала на будинки, постраждали семеро людей. Про це в…

26 хв. ago

“Усе вирішується за один день”: як виглядає процедура запрошення військ НАТО в Україну

Сполучені Штати повернули до порядку денного актуальність питання розміщення в Україні іноземних військових. США можуть…

33 хв. ago

Там може бути вода і життя: астрономи виявили рекордну планету, в 4 рази більшу за Землю

Згідно з дослідженням, опублікованим у виданні Astrophysical Journal, астрономи виявили нову планету, яка має щонайменше…

46 хв. ago

Король Чарльз III святкує річницю на троні: як минув цей рік для монарха

Сьогодні, 6 березня 2023 року, король Великої Британії Чарльз III святкує рік із моменту свого…

54 хв. ago