Новини суспільства

Цивільні з “Азовсталі” розказали про жахи перебування у бункерах

Бліді й змучені, останні мирні жителі, які ховалися в бункерах “Азовсталі”, нещодавно прибули до Запоріжжя. Про це інформують Експерт з посиланням на Associated Press.

Вони говорили про постійні обстріли та відсутність їжі. “У бункерах було жахливо”, – розповідає 69-річна Любов Андропова, яка перебувала на території заводу «Азовсталь» з 10 березня.

“Вода стікала зі стель. Скрізь була цвіль. Ми переживали за дітей, за їхні легені». Обстріли були постійними і існував страх, що «наш бункер обвалиться. Все тряслося”, – сказала вона.

Співробітник металургійного комбінату Єгор Чехонацький, який разом із двома синами, дружиною та собакою також був у бункері, розповідає, що допомагав солдатам, які захищали «Азовсталь». «Інакше ми б не вижили, – сказав він. «Я не знаю, як довго ми могли б жити, але точно не дожили б до сьогодні», – сказав він.

Незважаючи на ситуацію у Маріуполі, 18 з 51 людини, які були евакуйовані з «Азовсталі», вирішили залишитися у місті, повідомили представники ООН. Ще двох — чоловіка та жінку — затримали російські війська. Жінка, яку підозрюють у тому, що вона є військовим медиком, подорожувала зі своєю 4-річною донькою. Мати і доньку розділили. Дівчинка відправилася до Запоріжжя.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Україні заарештували рахунки компанії Vbet: причому тут Гранц та Росія

Печерський районний суд Києва заарештував рахунки відомого онлайн-казино Vbet за клопотанням Державного бюро розслідувань. Компанія…

7 хв. ago

Вишиванка на останній дзвоник 2024: девять красивих формул, які можна повторити випускницям

До завершення навчального року залишилося зовсім мало часу, тож учні вже можуть задумуватися над своїми…

13 хв. ago

Резерв+ замість ТЦК: чи працює новий додаток для військовозобов’язаних

У ніч на 18 травня - день, коли набув чинності новий закон про мобілізацію в…

20 хв. ago

Прогноз синоптиків на 18 травня. Дощова, але тепла погода

У суботу, 18 травня, в Україні буде мінлива хмарність. Про це повідомляє Укргідрометцентр. Синоптики прогнозують, що дощова погода…

25 хв. ago

Новий закон про мобілізацію набув чинності: які основні зміни і кого вони стосуються

Сьогодні, 18 травня, в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Кому треба оновити дані в…

46 хв. ago

Кабмін затвердив нову форму військового квитка: що змінилось

Кабінет міністрів затвердив нову форму військово-облікового документа. Відповідна постанова уряду оприлюднена на сайті Кабміну. "Відповідно до нового…

55 хв. ago