Новини світу

ВПС США продемонстрували свою зростаючу бойову міць у повітрі

ВВС США влаштували вражаючу «слонову прогулянку» за участю 48 F-35A Lightning II та 12 F-16 під час планових навчань з бойової готовності на базі ВВС Ейлсон. Про це пише Експерт із посиланням на Defence-blog.

“Слонова прогулянка” – це термін ВПС США, що позначає рулювання військових літаків прямо перед зльотом, коли вони перебувають у тісному строю.

Демонстрація є частиною тренувальних операцій бази, спрямованих на відпрацювання здатності 354 FW швидко запускати літаки F-35A Lightning II і F-16 Fighting Falcon. Захід дав льотчикам можливість відточити висококласні можливості готовності.

“Після демонстрації наших можливостей у березні 2022 року ми отримали наші останні F-35 і поповнили наш парк”, – сказав полковник Девід Беркланд, командир 354-го FW.

“У 354-го FW є залізо, і ми готові задіяти авіацію в будь-який час і в будь-якому місці”.

F-35A – найновіший винищувач п’ятого покоління ВПС США. Він замінить застаріваючий флот ВПС США, що складається з літаків F-16 Fighting Falcons та A-10 Thunderbolt II, які були основними винищувачами понад 20 років, і принесе з собою покращені можливості для виживання у складному середовищі загроз.

Завдяки своїм аеродинамічним характеристикам та вдосконаленій інтегрованій авіоніці F-35A забезпечить малопомітність нового покоління, покращену ситуаційну обізнаність та меншу вразливість для Сполучених Штатів та союзних країн.

Після демонстрації можливостей пілоти здійснили локальні тренувальні вильоти до JPARC.

354-й FW — найкращий у світі винищувальний авіаполк п’ятого покоління, готовий конкурувати, стримувати та перемагати у висококласному бою з різноманітними інноваційними силами.

Ольга Степанова

Recent Posts

Мобілізація жінок: які зміни є у новому законі та чого очікувати з кінця травня

З 18 травня 2024 року набуває чинності новий закон про посилення мобілізації, згідно з яким…

10 хв. ago

Дівчина виграла Porsche вартістю 5 мільйонів, але не може сісти за кермо (фото)

23-річна Фібі Кнеллер зірвала джекпот у розіграші Omaze Million Pound House Draw, отримавши ключі від суперкара Porsche…

17 хв. ago

День ядерних погроз: МЗС РФ лякає США розміщенням РСМД, що це

Після анонсу своїх ядерних навчань, покликаних налякати Захід, Кремль випустив цілий список претензій до союзників України. Крім…

19 хв. ago

500 доларів за статус “обмежено придатного”: подробиці скандалу у Житомирі

Правоохоронці 2 травня затримали на хабарі лікаря ВЛК Житомирського ОТЦК та СП.  Про це інформує пресслужба Спецпрокуратури у сфері…

23 хв. ago

Росія розглядатиме будь-які F-16 в Україні як носії ядерної зброї, — МЗС РФ

Україна продовжує очікувати, коли почнуться поставки західних винищувачів F-16, а в Росії зробили нову заяву про…

26 хв. ago

Туреччина та Італія заманюють іноземців новими візами: хто зможе їх отримати

Туреччина та Італія розпочинають видавати візи цифрового кочівника. Право на їх оформлення мають особи, які…

29 хв. ago