Новини

У Китаї заговорили про відновлення відносин із США

Міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган заявив, що Пекіну “вкрай важливо” стабілізувати відносини зі США.Про це він повідомив на зустрічі з американським послом у КНР Ніколасом Бернсом, повідомляє агентство Reuters.

За його словами, США мають “скоригувати” своє ставлення до питання Тайваню, а також не руйнувати принцип “єдиного Китаю”.

“З того часу низка помилкових слів і дій США підірвала насилу досягнутий позитивний імпульс китайсько-американських відносин”, — сказав Цинь.

Він зазначив, що порядок денний “діалогу та співробітництва” був підірваний і відносини між КНР та США “знов зіткнулися з холодною кригою”.

Китайська Республіка (Тайвань) – визнана 17 країнами держава. До поразки від комуністичного режиму Мао Цзедуна у громадянській війні контролювала всю територію Китаю. З 1949 року контролює лише Тайвань та кілька невеликих островів. КНР вважає Тайвань своєю провінцією і заявляє про прагнення “мирного возз’єднання”.

Тайвань заявляє, що готовий чинити збройний опір у разі вторгнення. Тайбей користується потужною військовою та політичною підтримкою США, попри відсутність офіційних військових зв’язків, і отримує підтримку ще Японії, Австралії, Канади та країн Європи. Україна де-юре вважає Тайвань частиною КНР.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ракета “Циркон”: аналітики оцінили небезпечний задум Росії

Аналітики припустили, що російська ракета "Циркон" зовсім не протикорабельна, як оголошувалося і, можливо, замислювалося від…

5 хв. ago

В Україну йде похолодання: синоптик назвала точну дату

У п'ятницю в Україні очікується зниження температури повітря.

26 хв. ago

Генерал США сподівається, що Трампа не оберуть

45-й президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп має безліч юридичних проблем.

31 хв. ago

Назвали декілька сценаріїв кінця диктатора Лукашенка

Самопроголошений правитель Білорусі Олександр Лукашенко ніколи не втрачає можливості показати себе вірним партнером Путіна. Це…

47 хв. ago

Що носити цього літа: 7 трендів на які варто звернути увагу

Щоб не прогадати з вибором одягу на літо 2024, варто розібратися, що ж буде в…

53 хв. ago

Швейцарський саміт миру: Зеленський назвав точні дати

Саміт миру у Швейцарії відбудеться 15-16 червня. На нього мають приїхати представники урядів усіх континентів.…

1 годину ago