Новини

Ринок нерухомості в Україні: Якому житлу українці віддадуть перевагу у 2023 році

Згідно з останніми даними провідного порталу з пошуку житла, двокімнатні квартири користуються більшою популярністю серед українців, ніж однокімнатні. Однак на ринку оренди однокімнатні квартири є найбільш затребуваними – на них припадає 49,7% попиту.Аналітики порталу також проаналізували середні ціни на квартири в різних регіонах. Найдорожче однокімнатні квартири на вторинному ринку коштують у Києві – $84,8 тис., далі йдуть Львівська область із середньою ціною $57,2 тис. і Закарпатська – $47,1 тис.

Що стосується новобудов, то середня ціна квадратного метра житла в Києві у квітні 2023 року становила 51,3 тис. грн, хоча вартість варіюється залежно від району.

Найдешевший варіант – у Солом’янському районі, де ціна становить 19,7 тис. грн за квадратний метр, а найдорожчий – на Печерську, де вартість квадратного метра в середньому становить 227,2 тис. грн.

У Київській області вартість квадратного метра стартує від 10,4 тис. грн, а максимальна ціна становить 132,3 тис. грн за квадратний метр.

Деякі західні регіони також мають високі ціни на нову нерухомість, наприклад, Закарпатська область із середньою ціною 41,8 тис. грн, Львівська область – 38,5 тис. грн, Івано-Франківська область – 27,8 тис. грн.

Крім того, у квітні 2023 року продажі квартир були відкриті у 73% житлових комплексів, що будуються в Україні, але лише три новобудови (дві в Києві та одна у Львові) були введені в експлуатацію цього місяця.

Ольга Степанова

Recent Posts

В Антарктиді знайшли 7 прибульців із космосу: невловимі частинки спіймали в льодах

Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Physical Review Letters, фізики за допомогою детекторів нейтринної обсерваторії…

18 секунд ago

Мобілізація: у Львові скрутили чоловіка на вулиці та заштовхали в автомобіль

Черговий випадок силової мобілізації стався у Львові. Місцеві спільноти 3 травня пошили відео, на якому чоловік у…

3 хв. ago

Повернення українських чоловіків додому: в Чехії зробили заяву

Чехія не підтримує тих українців призовного віку, які намагаються уникнути військового призову. Наразі в країні перебуває 94 643…

6 хв. ago

У небі над Україною помітили дивні спалахи і “північне сяйво”: що це було насправді

Причиною загадкового світіння над деякими областями України став другий ступінь носія ракети Falcon 9. Про це…

7 хв. ago

У Києві автобус спалахнув просто під час руху: з’явилися фото

У Києві у п'ятницю, 3 травня, сталася пожежа у Дарницькому районі. Тут просто під час руху спалахнув…

10 хв. ago

Кияни «штурмують» ботанічний сад через популярний тренд з соцмережі (відео)

З самого ранку біля входу в ботанічний сад у Києві неспокійно. Через популярність тренду у…

13 хв. ago