Новини світу

Кожного дня росія витрачає близько $900 мільйонів на війну в Україні, – Newsweek

Вторгнення в Україну триває вже третій місяць, і для підтримки військового наступу рф потрібно близько $900 млн на день.Про це повідомляє Newsweek , інформує Експерт із посиланням на Укрінформ.

За оцінкою головного редактора військового інформагентства SOFREP Шона Спунтса, у $900 млн на день входять: виплати російським солдатам, що воюють в Україні; забезпечення їх амуніцією, боєприпасами та ракетами; вартість відновлення втраченої чи пошкодженої військової техніки.

За словами Спунтса, росія також заплатила за тисячі крилатих ракет, запущених під час війни, кожна з яких коштує близько $1,5 млн. Невдачі дорого обходяться як у фінансовому плані, так і з точки зору людських жертв, хоча кремль не наважується оприлюднити дані про військові втрати.

Водночас, як зазначається, названі цифри не враховують, скільки грошей росія могла втратити через санкції, введені проти неї після початку вторгнення.

Ольга Степанова

Recent Posts

Коли F-16 будуть в Україні: назвали конкретний місяць

Перші американські винищувачі F-16 можуть надійти в Україну вже найближчим часом цього літа. А випуск пілотів відбудеться…

8 хв. ago

Кияни заборгували 450 млн гривень: хто залишиться без світла перший

Жителі Києва нагромадили загальний борг перед постачальником електроенергії YASNO у розмірі понад 450 мільйонів гривень.

18 хв. ago

Німеччина готова швидко відправити 35 тисяч військових для підтримки союзників

У разі надзвичайної ситуації Німеччина готова оперативно розгорнути 35 тисяч підготовлених військовослужбовців для підтримки союзників.

30 хв. ago

Путіну поставили німе запитання,- експерт

Президент Франції Еммануель Макрон енергійно та послідовно продовжує свій особистий психологічний поєдинок із кремлівським диктатором. Два з…

49 хв. ago

Корисні поради: що робити, якщо телефон перестав ловити мережу

Мобільне покриття сьогодні охоплює практично всі місця, хоч і не скрізь, та все ж таки…

58 хв. ago

Назвали рік закінчення війни в Україні

Активна фаза війни може завершитися вже цього року. На думку математиків, переможним для України стане…

1 годину ago