Новини

На Заході заговорили про вичерпання запасів зброї, яку можна віддати Україні

Декілька посадовців із заходу висловили публічно думку про те, що країни-члени НАТО збираються розглянути свої запаси зброї та боєприпасів та розглядають можливість передачі їх Україні без ризиків для себе.Вони також висловили необхідність негайного розширення виробництва боєприпасів.
Як повідомили у матеріалі CNN, Голова Військового комітету НАТО, адмірал Роб Бауер, висловив під час обговорення на Варшавському безпековому форумі той факт, що запаси зброї вже підходять до критичних рівнів.
“Ми передаємо Україні озброєння та боєприпаси, і це чудово, але ми передаємо їх не зі сповнених складів. Ми почали передавати їх зі складів, які були заповнені на половину або менше, і зараз ці запаси майже закінчуються”, – сказав Бауер.
Джеймс Гіппі, міністр Збройних сил у Міністерстві оборони Великої Британії, додав, що незважаючи на проблеми із запасами, підтримка України має продовжуватися “сьогодні, завтра, післязавтра” і що західні держави мають надавати більше уваги виробництву боєприпасів.
Експерт Atlantic Council Томас Варрік наголосив, що через затримки у поставках необхідної зброї Україна відкладала початок контрнаступу, що дало російським військам можливість краще закріпитися і ускладнило контрнаступ, коли він стартував.
“(Наша) неспроможність забезпечити вчасну закупівлю і поставки може зірвати важливі українські операції з повернення своєї території чи оборони у разі майбутніх російських наступів… Без додаткового фінансування зараз нам доведеться відкладати чи згортати допомогу за поточними потребами України, які є життєво важливими і невідкладними вже зараз – як ракети для ППО і боєприпаси”, – підкреслив представник Пентагону Майкл Маккорд у листі до лідерів Конгресу минулого тижня.
З неофіційних джерел Пентагону, у липні CNN дізналися, що ЗСУ використовують від 2 до 3 тисяч артилерійських боєприпасів за добу. На той момент США передали Україні вже понад 2 мільйони таких боєприпасів. За чутками, саме через швидке вичерпання запасів снарядів до 155-мм гаубиць США, вони остаточно погодилися на поставку кластерних боєприпасів.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

6 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

15 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

22 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

27 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

34 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

44 хв. ago