Новини

В МВФ попереджають про глобальну рецесію світової економіки

Крісталіна Георгієва попередила про зростання ризиків рецесії у 2023 році. Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва повідомила, що перспективи розвитку світової економіки «суттєво погіршилися» і вона не може виключити можливу глобальну рецесію наступного року. Про це інформує Експерт з посиланням на Reuters.

Крісталіна Георгієва зазначила, що найближчими тижнями МВФ втретє цього року оприлюднить новий прогноз щодо зростання світової економіки на 2022 рік, додавши, що економісти МВФ все ще завершують уточнення нових цифр.

Очікується, що МВФ представить свій оновлений прогноз на 2022 і 2023 роки наприкінці липня. «Прогноз після нашого останнього оновлення в квітні значно погіршився», — сказала вона в інтерв’ю Reuters, посилаючись на стрімке поширення інфляції, підвищення процентних ставок, уповільнення економічного зростання Китаю та посилення санкцій, пов’язаних з війною в Українї.

“Ми знаходимося у дуже неспокійних водах”, – сказала Крісталіна Георгієва. На запитання, чи може вона виключити глобальну рецесію, директор-розпорядник МВФ повідомила, що ризик зріс і тому ми не можемо її виключити. Крісталіна Георгієва попередила про можливе погіршення ситуації у 2023 році. «У 2023 році зростуть ризики рецесії», – сказала глава МВФ. Інвестори по всьому світу також стурбовані ризиками рецесії. У США вже є ознаки того, що насувається рецесія.

Ольга Степанова

Recent Posts

Лікарі назвали найкращий час для сніданку

На стан здоров'я впливає час сніданку.

15 хв. ago

Відключення електроенергії зашкодять оборонці України

Атаки Російської Федерації по Україні викликають дедалі більше занепокоєння, адже відключення електроенергії вплине не лише…

39 хв. ago

Вступу України до ЄС: переговори щодо можуть розпочатися у червні

Європейський союз хоче розпочати переговори щодо вступу України до блоку вже у червні.

44 хв. ago

В Москві горить ТРЦ: чорний дим валить прямо з вікон. ФОТО, ВІДЕО

Про це повідомляли російські Telegram-канали. В повідомленні, яке з’явилося 21 травня о 09:25 писали, що…

56 хв. ago

Як швидко зарядити смартфон: корисні лайфхаки

Довга заряджання батареї мобільного пристрою дратує багатьох людей. Проблема в тому, що користуватися гаджетом, що заражається,…

1 годину ago

Вказали на головну стратегічну помилку Путіна

Путін розраховує, що Україна зазнає поразки на полі бою і в результаті група "Рамштайн" розпадеться,…

1 годину ago