Новини

Екс-спікер Палати представників США порівняв Путіна з Гітлером

Конгресмени пішли на канікули.Палата представників США після відставки спікера Кевіна Маккарті пішла на тижневу перерву. Тимчасово цю посаду займатиме республіканець Патрік Макгенрі. Нову кандидатуру на пост спікера, імовірно, обиратимуть у середу 11 жовтня.
Наразі Макгенрі може лише оголошувати перерву в роботі Палати, закривати засідання й ставити на голосування кандидатури на посаду спікера, пише Укрінформ.
За інформацією депутатів-республіканців, голосування за нового спікера відбудеться наступного тижня. Відсьогодні конгресмени перебуватимуть на канікулах і повернуться на роботу у вівторок ввечері. Обиратимуть спікера, можливо, у середу.
Після усунення з посади Маккарті провів пресконференцію, під час якої сказав, що не думав про відставку, ініціатором котрої став однопартієць Метт Ґейц. За словами ексспікера, його колега керувався особистими мотивами задля привернення уваги до своєї персони.
Також Маккарті наголосив, що є прибічником підтримки України та порівняв президента РФ Владіміра Путіна з фюрером нацистської Німеччини Адольфом Гітлером.
«Я підтримую озброєння України. Це не означає надсилати їм готівку, але озброювати Україну… Мене дуже непокоїть довгострокова перспектива. Те, що відбувається, дуже нагадує 1930-ті роки. Багато кроків, які робить Путін, дуже схожі на кроки Гітлера. Але нині відбувається дещо навіть гірше за те, що сталося в 1930-х роках», – зазначив Маккарті.
 

Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

2 години ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

3 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

3 години ago