Новини

У Рівному судитимуть народну артистку України за підтримку окупантів

Перед судом у Рівному постане “народна артистка” з Херсонщини Ружена Рубльова, яка брала участь у концерті, присвяченому окупації частини території УкраїниПро це повідомили у Службі безпеки України в Рівненській області, передає “Еспресо.Захід“.
За даними спецслужби, жителька Херсона брала активну участь у заходах на підтримку держави-агресора. Їй інкримінують колабораційну діяльність.
“Жінка, маючи почесне звання “народний артист України”, погодилася на пропозицію представників окупаційної адміністрації щодо участі у мітингу-концерті у Москві, присвяченому тимчасовій окупації частини території України. Крім цього, користуючись своїм “статусом”, вона сприяла поширенню дезінформації у світову спільноту про те, що нібито українці підтримують дії рашистів”, – йдеться у повідомленні.
До суду щодо неї вже скерований обвинувальний акт за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Організація та проведення заходів політичного характеру, здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та/або його окупаційною адміністрацією, спрямованих на підтримку держави-агресора, її окупаційної адміністрації чи збройних формувань). За скоєне їй загрожує від 10 до 12 років в’язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
СБУ уточнює, що окупанти призначили її спершу директоркою двох музичних шкіл, а пізніше жінка очолила ще й так званий «Херсонский областной русский академический музыкально-драматический театр» в Генічеську.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

3 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

3 години ago