Новини

Зеленський відреагував на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

За словами Зеленського, уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства.
Президент Володимир Зеленський відповів на петицію, у якій закликають легалізувати в Україні одностатеві шлюби. Глава держави каже, що звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням розглянути це питання та проінформувати про результати.

Про це йдеться на сайті президента, пишуть Економічні новини з посиланням на hromadske. 

Зеленський нагадав статтю 21 Конституції України, у якій йдеться про те, що усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах. Водночас він додав, що, згідно з 51 статтею основного закону, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Також глава держави зазначив, що в умовах воєнного стану Конституція України не може бути змінена.

За словами Зеленського, уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства. Саме тому президент вирішив звернутися до прем’єра з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати про відповідні результати.

Що за петиція?
На сайті представництва президента вона вже набрала понад 28,5 тисячі голосів, хоча для відповіді президента достатньо 25 тисяч.

Авторка петиції Анастасія Совенко виклала її суть досить коротко: «У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар».

Підтримати петицію закликав, зокрема, відомий художник Олександр Грехов, громадські організації тощо.

У травні Київський міжнародний інститут соціології провів опитування, яке показало, що українці стали більш толерантними до ЛГБТ-спільноти за останні шість років. Більш як половина опитаних ставляться до ЛГБТ позитивно або байдуже, а майже дві третини українців підтримують рівноправ’я.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вже на Великдень: жителів Землі попередили про вплив потужної магнітної бурі

5 травня Земля опиниться під впливом потужної магнітної бурі. Вона буде даватися в знаки впродовж кількох…

7 хв. ago

Макрон відповів Кремлю на погрози щодо можливої відправки військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон зрадів реакції і погрозам Кремля після його заяви про можливу відправку…

15 хв. ago

У Бердянську підірвали авто із колаборантом

У тимчасово окупованому Бердянську Запорізької області підрвали зрадника, який працював у створеній окупантами "виправній колонії". Відповідне…

35 хв. ago

Скандал щодо припинення консульських послуг за кордоном не вщухає: у МЗС розповіли про міфи

Скандал навколо призупинення надання консульських послуг українським чоловікам віком від 18 до 60 років за кордоном, про…

46 хв. ago

Великдень-2024: українці з кошиками по всій Україні масово стоять в чергах до храмів

Українці у найбільше християнське свято Воскресіння Христового масово йдуть до церкви освячувати паски. Черги до храмів у…

54 хв. ago

Викрутитись не вийде: як ТЦК перевірятимуть дані чоловіків – з’явилися деталі

Представник Генерального штабу ЗСУ, полковник Юрій Глущенко розкрив, як представники ТЦК перевірятимуть оновлення даних українських чоловіків…

1 годину ago