Новини

Скільки українців потребують гуманітарної допомоги

З 24 лютого ООН разом із гуманітарними партнерами надала допомогу понад дев’яти мільйонам людей, приблизно два мільйони українців у рамках цієї допомоги отримали грошові виплатиГуманітарної допомоги – від води до даху над головою – зараз потребують майже 16 млн жителів України. Про це на прес-конференції в Києві заявила Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані, пише Експерт з посиланням на “ОстроВ” та  “Новини ООН”.

“З початком війни Росії проти України життя кожної жінки, кожного чоловіка і особливо кожної дитини в цій країні було розірвано на частини: їх близьких убито, поранено або травмовано, їхні сім’ї розлучено, тисячі будинків розбомблено, – підкреслила Лубрані. – Масштаби людських страждань неможливо описати словами”.

Вона повідомила, що станом на 30 червня майже 16 млн українців потребують гуманітарної допомоги – води, їжі, медичної допомоги чи даху над головою.

“Це попередні цифри, які зараз переглядає ООН з нашими партнерами, – розповіла Координатор ООН. – Понад шість мільйонів людей все ще є внутрішньо переміщеними особами. Близько п’яти мільйонів людей повернулися до рідних місць, але вони розуміють, що, можливо, їм знову доведеться їхати. Приблизно 5,3 млн українців стали біженцями в інших країнах”.

У повідомленні наголошується, що з 24 лютого ООН разом із гуманітарними партнерами надала допомогу понад дев’яти мільйонам людей, приблизно два мільйони українців у рамках цієї допомоги отримали грошові виплати.

Ольга Степанова

Recent Posts

ТОП-5 найбільш надійних моделей Toyota Camry

Toyota Camry – це одна з найпопулярніших моделей компанії Toyota у багатьох країнах світу, зокрема…

12 хв. ago

Тікав від поліції та кинув гранату: з’явилося відео вибуху в центрі Броварів

У суботу, 11 травня, в місті Бровари Київській області чоловік підірвав гранату. Момент вибуху потрапив на…

14 хв. ago

На Сонці виникли потужніші вибухи – і це ще не все

Космічний апарат NASA Solar Dynamics Observatory зафіксував появу на Сонці одразу двох найпотужніших вивержень на…

18 хв. ago

Захопили 6 сіл: DeepState повідомив про просування ЗС РФ на Харківщині (карта)

Російській рейд у Харківській області призвів до захоплення кількох прикордонних сіл. Ворог просувається на двох напрямках, один…

20 хв. ago

Нові правила військового обліку: що треба знати чоловікам, які давно живуть за кордоном

Українців, які живуть за кордоном, в межах посилення мобілізації можуть покарати за порушення правил військового обліку.…

57 хв. ago

Аферисти намагалися продати квартиру киян, доки її не було в місті

У Києві повідомили про підозру у шахрайстві одному з учасників злочинної групи. Відомо, що аферисти використали підроблені…

60 хв. ago