Новини

США прокотилася хвиля насильства, багато вбитих і постраждалих

Не встигли США відійти від масової стрілянини в місті Льюїстон (штат Мен), як схожі випадки сталися ще в ряді штатів у різних куточках країни.Як пишуть західні ЗМІ, стрілянина була чутна у Флориді, Техасі, Іллінойсі, Індіані, Огайо та Массачусетсі, в частині випадків жертвами стрільців стали люди, які прийшли на вечірки з нагоди Хелловіна.

Як повідомляє AP, перший випадок стався в Ібор-Сіті у Флориді. Зазначається, що ближче до ранку після закриття нічних клубів сотні людей продовжили гуляти на вулицях, поки невідомо, чи були стрільці серед цих людей, але відомо, що одного з них затримали, а ще одного шукають. Двоє людей загинуло, серед них є неповнолітній. Ще щонайменше 21 людина отримали поранення.

#MassShooting Tampa, FL21 victims, 2 fatalitiesBlack males were fighting in the street in the Ybor City area. Two fired guns into crowds of people.Gunshot victims include males and females, and people of all races.Elijah Wilson, 14, killed. pic.twitter.com/CjLg4MdeBk— National Conservative (@NatCon2022) October 29, 2023Другий епізод стався у Чикаго, штат Іллінойс. Там під час вечірки на честь Хелловіна вогнепальні поранення отримали 15 людей, двоє з них у критичному стані. Підозрюваний спробував втекти з місця події, але його затримали, повідомляє ABC.

Також стрілянина сталася на паркуванні Вустерського державного університету у Массачусетсі. Одна людина загинула, ще одна — поранена.

Третя стрілянина сталася в Менсфілді, штат Огайо. Там четверо людей госпіталізовано у вкрай тяжкому стані. Ще двоє загинули на місці, обидва — неповнолітні.

Видання NBC також інформує, що в Тексаркані, штат Техас, двоє чоловіків посварилися на вечірці та взялися за зброю. Через це загинули троє людей, а ще трьох було госпіталізовано.

“Зважаючи на все, все почалося з того, що між двома чоловіками на вечірці спалахнула бійка. У якийсь момент під час цієї бійки щонайменше двоє чоловіків дістали гвинтівки й почали стріляти”, — повідомила поліція.

Пошуки 20-річного підозрюваного продовжуються.

Ще одна стрілянина на вечірці відбулася в Індіанаполісі, штат Індіана. Там під час стрілянини в натовпі загинула жінка і ще вісім людей отримали поранення. Усім постраждалим від 16 до 22 років. Поліцейські затримали кількох людей, а з місця події було вилучено кілька одиниць зброї.

Ольга Степанова

Recent Posts

Нестача сну та постійні походи “на каву” – доріжка до тупості: сенсація від вчених

Кожен із нас хоч раз у житті стикався з ситуацією, коли через переробки, навчання, безсоння…

2 години ago

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті…

2 години ago

Шукають пів трильйона гривень на війну і працівників ТЦК, яких майже 100 тисяч – нардепка

Народна депутатка Мар’яна Безугла вважає, що озвучена потреба у пів трильйона гривень, яких бракує для…

2 години ago

ФОПам в Україні запропонують купити бронь від мобілізації: які варіанти готують

В Україні ще не діє економічне бронювання від мобілізації ні для юросіб, ні для фізосіб-підприємців (ФОП). Тобто "ФОПи поки…

2 години ago

Зловживання на 12 мільйонів: оголосили підозру колишнім нардепу та заступнику міністра енергетики

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили про підозру колишньому народному депутату, колишньому заступнику міністра та…

2 години ago

Мобілізація по-новому: хто отримає право на виїзд за кордон з 1 серпня

На початку кожного місяця на українців, традиційно, чекають різні зміни у тих чи інших сферах…

2 години ago