Новини

Імпічмент Байдена виглядає досить ймовірним – Newsweek

За словами голови Комітету з нагляду Палати представників Джеймса Комера, брат Джо Байдена отримав “тіньові” кредити на 600 000 доларів, нібито ім’я Байдена могло використовуватися, щоб отримати “великі інвестиції з Близького Сходу”.Судячи зі слів Майка Джонсона, обраного минулого тижня спікером Палати представників після трьох тижнів розбіжностей у лавах республіканців, “вельми ймовірно”, що президент Джон Байден скоїв злочини, які тягнуть на імпічмент. Про це пише Newsweek.
У вересні ексспікер Кевін Маккарті ініціював розгляд імпічменту Байдена. У центрі уваги було питання про те, чи керувався президент США комерційними інтересами свого сина Гантера Байдена.
Маккарті заявив, що главі Білого дому можуть бути пред’явлені “звинуваченнями у зловживанні владними повноваженнями, створенні перешкод і корупції”, що вимагає подальшого розслідування.
Президент заперечував будь-які правопорушення, а представник Білого дому Ян Семс заявив, що республіканці в Палаті представників дев’ять місяців ведуть розслідування і все ще нічого не знайшли.
У своєму першому інтерв’ю на новій посаді Джонсон заявив, що є докази, які свідчать про злочини, достатні для імпічменту. Але уточнив, що має намір дотримуватися належної правової процедури.
“Причина, через яку ми перейшли до запиту про імпічмент президента, полягає в тому, що, якщо і справді всі докази призведуть до того, що ми припускаємо, то це, ймовірно, злочини, що тягнуть за собою імпічмент, — сказав Джонсон. — Це згадується як причина для імпічменту в Конституції; хабарі та інші злочини й правопорушення. Хабарі там згадуються, схоже на це і саме цим дуже тхне”.
Він також додав, що планують усе відстежити, до чого б це не призвело.
“Знаю, що люди починають непокоїтися, їм хочеться когось притягнути до відповідальності, але ми не робимо цього, як інші [мається на увазі справа про імпічмент Дональда Трампа, ініційована демократами]. Ми повинні все будувати на доказах”, — сказав Джонсон.
Метт Гетц, представник Республіканської партії від Флориди, який виніс на розгляд пропозицію про зняття з посади спікера Маккарті, назвав розслідування щодо імпічменту “невдалим номером”.
За його словами, спроба імпічменту за Кевіна Маккарті була спрямована не стільки на те, щоб засудити Джо Байдена, скільки на те, щоб врятувати самого Маккарті.
Гетц також додав, що більше довіряє процесу імпічменту за часів Джонсона, зазначивши, що новий спікер “підійде до цього як юрист”, а не як “людина, яка намагається втриматися за владу”.
Імпічмент Байдена: у чому звинувачують президента США
20 жовтня голова Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер поділився знімком чека на 200 тис. доларів, який брат Джо Байдена Джеймс відправив йому 2018 року.

Комер заявив, що Джеймс Байден отримав “тіньові” кредити на загальну суму 600 000 доларів від медичної компанії. Нібито ім’я Байдена могло залучити “великі інвестиції з Близького Сходу”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чоловік зіткнувся з ведмедем, залізши до його лігва: чим це закінчилося (відео)

Сербський блогер зняв на відео момент, коли він зіткнувся з ведмедем, залізши в його лігво.…

10 секунд ago

Що загрожує чоловікам за незаконний перетин кордону під час війни

В умовах воєнного стану в Україні військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати…

8 хв. ago

У Bloomberg оцінили можливість громадянських заворушень у 20 найбільших економіках світу

США поступаються лише Туреччині та Росії серед 20 найбільших економік світу, які, ймовірно, зазнають насильницьких…

16 хв. ago

Найекстремальніша “хвиля-вбивця” в історії: гігантська стіна води досягла висоти 4 поверху (відео)

Океан покриває більшу частину поверхні планети, але все ще є найбільш маловивченим місцем на Землі.…

24 хв. ago

В Україну масово везуть китайські авто: топ-5 найпопулярніших моделей

Українці почали набагато активніше купувати автомобілі з Китаю. Протягом серпня до України ввезли з КНР понад…

32 хв. ago

“П’яні та побиті”: в “Укрзалізниці” відреагували на скандал з воєнізованими охоронцями

Близько 6-ї ранку 16 вересня в потязі працівник воєнізованої охорони "Укрзалізниці" заснув у купе провідника.…

40 хв. ago