Новини

У Саудівській Аравії планують збудувати незвичайні хмарочоси

У Саудівській Аравії планують збудувати хмарочоси, які виглядатимуть як міраж.
Архітектурні проєкти Саудівської Аравії не перестають дивувати навіть після міста-хмарочоса у вигляді лінії чи гігантського куба розміром з 20 Емпайр-Стейт-Білдінґ. З’явилася візуалізація ще одного вражаючого архітектурного проєкту, який передбачає створення химерних хмарочосів посеред пустелі, які б нагадували міраж, інформує МЕТА.

Розробка під назвою Epicon буде зосереджена навколо двох футуристичних веж. Цей архітектурний проєкт буде розташовано в затоці Акаба на північному краю Червоного моря. Менший з двох хмарочосів підніметься на висоту 225 метрів, а його вищий сусід досягне 275 метрів. Усередині розмістяться розкішні готельні приміщення з терасою біля басейну та іншими зручностями, такими як тренажерний зал, бібліотека, офіси та кімнати відпочинку.

На невеликій відстані від двох хмарочосів буде розташована менша третя вежа (її очікувана висота ще невідома), яка стане пляжним курортом і розмістить більше готельного простору та зручностей. Проєкт також включатиме значну кількість зелені та створюватиме численні тераси та внутрішні дворики. Крім того, там буде 45 житлових вілл на пляжі, розроблених таким чином, щоб злитися з пустельним ландшафтом, розкиданим навколо ділянки. 

Провідний розробник проєкту Neom (так називається програма наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммеда бін Салмана, який прагне перетворити нафтову економіку своєї країни на туристичну) зазначає: Створений як ворота в майбутнє, Epicon дає можливість уникнути повсякденного стресу. Відпочинок у пляжному клубі, відвідування спа-центру для оздоровчих процедур на замовлення, дослідження навколишньої природи, участь в одному з багатьох водних видів спорту, які пропонуються, або вечеря в ресторанах для незабутніх кулінарних вражень, Epicon був задуманий, щоб задовольнити всі потреби гостей і резидентів.

Подальші деталі щодо Epicon на цій ранній стадії все ще досить незначні, і поки що немає жодних слів про архітектора, який стоїть за проєктом або очікувану дату завершення будівництва.

Ольга Степанова

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

3 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

3 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

3 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

3 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

4 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

4 години ago