Новини

Росія швидкими темпами будує завод із виробництва іранських дронів-камікадзе

Росія продовжує будувати завод із виробництва іранських дронів-камікадзе на своїй території, про що свідчать супутникові знімки. Ймовірно, держава-агресор планує зробленими там безпілотниками бити по енергетичних об’єктах України.
При цьому ні США, ні їхні союзники не запровадили санкції щодо власника заводу, АТ “Алабуга” або пов’язаних з ним компаній. Про це йдеться у доповіді Інституту науки та міжнародної безпеки, пише Reuters.

Побудована будівля використовуватиметься для масового виробництва іранського Shahed-136. У звіті сказано, що у Росії удосконалять іранські виробничі процеси. Очікується, що можливості безпілотників буде розширено.

Окрім виробничої будівлі, на супутниковому знімку видно й інші об’єкти. Можна помітити новий периметр із контрольно-пропускними пунктами.

“З наближенням зими… очікується, що росія активізує атаки “Шахед-136” на життєво важливу енергетичну інфраструктуру України, створивши жорстокі умови життя для цивільного населення“, — йдеться у доповіді.

У звіті Інституту науки та міжнародної безпеки наголошується, що “ключовим запізнілим кроком” для Вашингтона є запровадження санкцій проти “Алабуги”. Вони мали б поширитися і пов’язані з нею компанії.

Завод розташований за 800 км на схід від москви в республіці Татарстан. АТ “Алабуга” на 66% належить федеральному уряду та на 34%, уточнюється в повідомленні.

У червні Білий дім заявив, що росія та Іран поглиблюють свою військову співпрацю. Крім постачання безпілотників Тегеран працює з москвою над виробництвом БПЛА.

Ольга Степанова

Recent Posts

Шахрайська схема з залізничними квитками: УЗ попередила про наслідки для покупців

"Укрзалізниця" виявила, що під час купівлі квитків на популярні рейси спекулянти пробують обійти ідентифікацію покупця через…

4 хв. ago

Користувачі Apple масово скаржаться на iOS 18: як оновлення “вбиває” iPhone

Користувачі iPhone масово скаржаться на проблеми зі смартфонами – швидко розряджається батарея. Ця проблема з'явилась…

13 хв. ago

Обмежено придатних українців до 25 років не братимуть до війська: що буде з уже мобілізованими

В Україні припинять мобілізацію обмежено придатних чоловіків віком до 25 років. Відповідний указ видасть Міністерство…

22 хв. ago

“Він просто геній”: пілот-віртуоз посадив літак лише з одним робочим колесом в шасі (відео)

Пілот-віртуоз здійснив "хрестоматійну" аварійну посадку на одному колесі. На драматичних кадрах можна побачити, як літак…

31 хв. ago

Стали відомі нові подробиці про загибель батискафа Titan і його екіпажу

Берегова охорона США опублікувала кадри загибелі підводного човна Titan після його смертоносного вибуху в червні…

44 хв. ago

Більшість працівників ТЦК не були на війні, – боєць із 3 ОШБр

У Третій окремій штурмовій бригаді (3 ОШБр) розкритикували жорсткі дії, які іноді застосовують працівники ТЦК,…

51 хв. ago