Новини

У Румунії стрімко набирає сили антиукраїнська партія – Financial Times

Партія AUR виступає проти транзиту через Румунію сільськогосподарської продукції з України, поставок зброї до Києва і відмовляється приймати в Румунії українських пілотів для тренувань на F-16.

В Румунії набирає популярності ультраправа партія “Альянс союзу румунів” (AUR), яка стала головною опозиційною силою країни. Зростання її популярності викликало занепокоєння в європейських столицях з приводу ризику того, що Румунія може стати ще однією країною ЄС, слідом за Угорщиною і Словаччиною, яка не бажає підтримувати Україну у війні з Росією, пише Financial Times.
Відзначається, що AUR, що в перекладі з румунської означає “золото”, скористалася наростаючими антиукраїнськими настроями і пропагандою дезінформації, щоб збільшити свою підтримку серед виборців після виборів 2019 року приблизно до 20 відсотків.
Глава партії Джордж Сіміон займає третє місце за уподобаннями виборців на президентських виборах (близько 18 відсотків), поступаючись заступнику генерального секретаря НАТО Мірчі Джоане і прем’єр-міністру Марселю Чолаку.
“Будучи раніше маргінальною партією, яка очорняла етнічну угорську меншину і поширювала антивакцинальні теорії під час пандемії Covid-19, AUR зараз переключила увагу і зосередилася на Україні, заявивши, що війна “не наша”, і закликаючи уряд припинити допомогу Києву і переосмислити свої відносини з Вашингтоном і Брюсселем”, – пише видання.
AUR також виступає проти транзиту через Румунію сільськогосподарської продукції з України. Партія також проти того, щоб Бухарест продовжував постачати зброю до Києва і приймати у себе українських пілотів, які тренуються на винищувачах F-16.
Відзначається, що AUR також використовує деякі з тез угорського лідера Віктора Орбана – найближчого союзника Путіна в ЄС і НАТО, і її представники хвалять угорського прем’єра як зразок для наслідування в питаннях боротьби з ЛГБТК і протистояння брюссельському “диктату”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Будівництво міста на Марсі: Маск розкрив головну перепону

Людство зможе почати підкорювати інші планети лише після того, як удосконалить ракетні та космічні технології приблизно в…

2 години ago

Щоб домогтися свого, вони підуть на все: найхитріші знаки зодіаку

Так, іноді хитрість допомагає досягти своєї мети та уникнути купи неприємностей. Однак ці знаки зодіаку…

2 години ago

15-річна американка прочитала книгу Достоєвського і застрелила свою матір

"Ти колись бачила труп?" – такими моторошними словами 14-річна Карлі Грегг зустріла свою подругу після того,…

2 години ago

Модні шапки на осінь, зиму: що буде в тренді 2024-2025

З кожним днем стає все холодніше, зима вже близько, пора вибирати модну шапку. Дизайнери, як…

2 години ago

Повістки в Україні отримують ті, хто мають відстрочку і заброньовані: що робити

Повістки в Україні надсилають зокрема військовозобов’язаним, які мають відстрочку і заброньовані. Адвокат Володимир Кишеня у своєму TikTok розповів,…

3 години ago

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара-монстра – фото

В Іспанії на пляж викинуло 10-метрового кальмара. Про це пише Need To Know. Моторошну істоту помітили в…

3 години ago