У Львові військові на вулиці скрутили чоловіка: у ТЦК кажуть про напад на співробітників

Очевидці події запевняють, що чоловіка жорстоко били

19 квітня у Львові стався новий скандал із примусовою мобілізацією. По вулиці Кобилиці чоловіки у військовій формі на очах у перехожих скрутили та повалили на землю чоловіка. Очевидці події запевняють, що представники ТЦК та СП били військовозобов’язаного. Водночас у Львівському ОТЦК, реагуючи на інцидент, заявляють про напад на їхніх співробітників та нагадують про відповідальність за ухилення від призову.

Відео з кадрами мобілізації у Львові швидко розлетілися мережею. Жінка, яка стала очевидицею події, стверджує, що ТЦК та СП били військовозобов’язаного чоловіка, і що вони “гірше росіян”. На місце події викликали поліцію. На захист чоловіка стали перехожі, вони фактично не дали військовим заштовхати його в автівку. Утім, у підсумку, чоловік просто втік з місця подій.

У Львівському ОТЦК підтвердили, що такий випадок мобілізації й справді був. Військові обіцяють провести незалежне розслідування, однак при цьому заявляють, що нападали саме на їхніх працівників. 

У дописі військових зазначають, що чоловік на відео цілком може бути військовозобов’язаним. Він проігнорував прохання представників ТЦК проїхати у районне відділення для звірки даних. Водночас чоловік відреагував різко, із застосуванням сили до представників ТЦК. Після цього було прийнято рішення викликати нацполіцію. Утім, чоловік копів не дочекався і втік.

Примусова мобілізація

У вересні 2023 року мережею поширювалось відео з ТЦК міста Самбір Львівської області, де військовослужбовці силою тримають чоловіка проти його волі в одній з кімнат відомства. На кадрах відео чоловік каже, що його утримують у ТЦК уже шість діб поспіль. На відео військові застосовують зброю, залякуючи чоловіка, і б’ють його. Керівництво Львівського обласного ТЦК та СП повідомило, що проведуть службову перевірку. Усіх військовослужбовців, які причетні до побиття, відсторонили.

23 січня 2024 року у мережі оприлюднили відео, на якому зафіксовано, як ТЦК, силою витягують двох молодих чоловіків з маршрутки. Автори стверджують, що події розгортаються в Одесі. На кадрах видно, що чоловіки чинять опір. Один з них пояснює, що їде на роботу, але військові його не слухають і фактично виносять з маршрутки на вулицю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

21 годину ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

21 годину ago

Чи корисні перекуси: важливі поради

Під час сучасного ритму життя перекуси стають необхідною складовою здорового харчування. Однак, чи завжди корисні…

21 годину ago

У Yasno повідомили про поточний стан в енергетиці

В Україні  через значний дефіцит в енергосистемі та імпорту електроенергії для покриття споживання,  вводилися екстрені…

21 годину ago

Rheinmetall хоче відкрити в Україні підприємство з протиповітряної оборони

Компанія Rheinmetall планує заснувати в Україні підприємство, яке спеціалізуватиметься на системах протиповітряної оборони.

21 годину ago

Які сумки будуть у тренді літом 2024

Залежно від вашого стилю та уподобань, виберіть сумку, яка найбільше відповідає вашому образу.

22 години ago