У Києві 5-зірковий готель під час ракетної атаки не пустив в укриття жінку

Київський готель Raddison Blue під час ракетної атаки по столиці 25 березня відмовився пустити в укриття жінку, яку повітряна тривога застала на вулиці, залишивши її під загрозою загибелі. У готелі пізніше пояснили це тим, що укриття, мовляв, призначене тільки для клієнтів закладу, а не для будь-кого іншого.

Про це написала учасниця ситуації з готелем, Катерина Смачило, у своєму Facebook. За її словами, готель просто відмовився пускати її в укриття попри повітряну тривогу та ракетний удар по столиці.

“Сьогодні Raddison Blue під час повітряної тривоги не пустив мене в укриття. Це неприпустимо. Я була шокована, викликала поліцію, залишила заяву. Бо усе, що не ок в цій країні, не може пройти далі вас. Треба реагувати. Поліція, до речі, приїхала за 15 хвилин. Була дуже ввічлива, прийняла заяву”, – написала вона.

А далі, зазначила авторка посту, у Raddison Blue спробували виправдатися за ситуацію. Проте в результаті зробили її тільки набагато гіршою для себе.

“А далі представляю вашій увазі що зробив Редісон… Написав, що вони ділять людей. Тобто якщо сьогодні я їх гість, то можу скористатися укриттям й вижити. А якщо завтра ні, то маю стояти під балістикою. Єдине, закон так не дозволяє. Адекватність й совість нормальному бізнесу та людям теж”, – резюмувала Смачило.

Готель Raddison Blue, який входить до мережі готелів, розташований на вулиці Ярославів Вал – у самому центрі Києва. На сайті готелю вказано, що неподалік знаходяться численні визначні історичні пам’ятки (Андріївський спуск, Золоті ворота й так далі), а також посольства іноземних країн. Ніде на сайті не вдалося знайти інформації про те, що в готелі присутнє укриття, і що воно працює тільки для клієнтів готелю.

Ольга Степанова

Recent Posts

Замах на Роберта Фіцо: в уряді не виключили, що нападник міг мати спільників

Нападник на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо Юрай Цинтула міг мати спільників. Таку ймовірність не виключив…

6 хв. ago

Гість із космосу. Величезна вогняна куля вибухнула в небі над Європою: що це було (відео)

У суботу, 18 травня ближче до опівночі жителі Іспанії та Португалії стали свідками входження в…

14 хв. ago

Електронні черги до ТЦК: коли запустять і як працюватимуть

В Україні запущено електронну чергу в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Це нововведення дозволить…

26 хв. ago

У Польщі заарештували українця, в якого раніше вкрали мільйони злотих

Українця, який повідомив, що в центрі Варшави у нього викрали сумку з 4 млн злотами, затримали поліцейські.…

33 хв. ago

Медведєв пригрозив Яндексу, бо його ШІ не підтримав маячню про “нацизм” в Україні

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв накинувся з погрозами на російську інтернет-компанію "Яндекс". А все через…

45 хв. ago

Естонія повідомила, на які вакансії можуть розраховувати українські біженці

Через два роки після початку війни майже 33 тис. українських біженців активно показують себе на…

52 хв. ago