Вже вкладають колії: у аварійному відрізку тунелю на синій лінії вже є підлога, стіни і стеля

Роботи з ремонту аварійного тунелю метро на площі Деміївській в Києві наразі тривають майже цілодобово. І якщо місяць тому було незрозуміло, чи впораються будівельники до означених строків, які передбачають здачу об’єкта на початку осені, нині схоже, що до дедлайну вони встигнуть. Адже всередині вже монтують колію, а на поверхні та в котловані триває велике прибирання.

Як розповідає у своєму відеоблозі інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин, станом на 6 серпня фахівці забетонували нижню частину та дві стіни нової монолітної 27-метрової ділянки тунелю на місці розібраної аварійної. На спеціальних кронштейнах вклали залізобетонні плити незйомної опалубки та готують армокаркас накривної частини тунелю. За його словами, нова ділянка монолітна та прямокутна в перерізі та сполучається зі старими круглими тунелями через парні перехідні коміри. 

Крім того, каже Авдокушин, фахівці-колійники вже розпочали роботу з монтажу колій в новому тунелі. На протяжності 108 метрів буде влаштований сучасний вібропоглинальний конструктив кріплення рейок. Паралельно триває і вже закінчується процес зміцнення старої оправи поблизу місць примикання до нової ділянки.

Про те, що фінал робіт вже близький, свідчить те, що на поверхні збираються демонтувати розвантажувальну монолітну плиту, яка вкривала майже весь майданчик, прибирають зайве обладнання та матеріали. Тунель вичищають від залишків фіброцементної суміші, а в котловані вже порожньо – тільки новий тунель та риштування навколо. 

Ольга Степанова

Recent Posts

Принц Джордж та його сестра принцеса Шарлотта не зможуть подорожувати разом: у чому причина

Згідно з цим правилом, як тільки принцу Джорджу виповниться 12 років (у липні 2025 року),…

13 хв. ago

Що робити, якщо представники ТЦК забрали військовий квиток: пояснив юрист

Під час воєнного стану всі військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військово-обліковий документ. Це підтверджує статус…

14 хв. ago

Київ задихається від диму: як захиститися від забрудненого повітря

В Києві значно погіршилася якість повітря через зміну вітру та незначні осередки пожеж в екосистемах. За даними…

22 хв. ago

Україна стала привабливим ринком для балканських виробників зброї – The Economist

З 2020 року сербський експорт зброї збільшився в чотири рази, а з моменту вторгнення в…

30 хв. ago

У Києві викрито онлайн-обмінники, які працювали на серверах компанії РФ

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили механізм проведення протиправних фінансових операцій.…

39 хв. ago

Чоловік витратив 1 млн доларів на відновлення круїзного лайнера: тепер він тоне

Підприємець Кріс Віллсон з Юти (США) витратив понад 1 мільйон доларів на відновлення круїзного лайнера…

49 хв. ago