Усе тіло свербить і пухне: кияни масово скаржаться на нашестя невідомих комах

Жителі Києва звернули увагу на те, що їх почали “атакувати” невідомі комахи. Потерпілі масово звертаються до лікарів через укуси. Про це детальніше розповіли в сюжеті ТСН.

У столиці почалася навала мошок, які не дають спокою городянам. Вони здебільшого водяться в парках і біля водойм, а найголовніше — боляче гризуть. Після цього люди скаржаться на те, що все тіло починає сильно свербіти і пухнути.

Невідомі мошки в Києві: що кажуть жителі

Мешканка Києва Поліна Кравченко розповіла, що після прогулянки на вулиці в неї на тілі з’явилися червоні ранки, які печуть і сверблять. Постраждав від чорних мошок, як вона їх назвала, також 9-річний син жінки.

“У нього вранці розпухли губи, вуха, хоча там його не кусали. По всьому тілу почалася як кропив’янка. Почала паморочитися голова. Тому довелося негайно звернутися до лікаря”, — ділиться Поліна Кравченко.

Кияни масово скаржаться на нашестя невідомих мошок у столиці Фото: Скриншот

Зіткнулася з роєм мошок у столичному парку і переселенка з Херсона Світлана Кисельгоф. Вона проживає в Києві вже два роки і не може пригадати, щоб у рідному місті була подібна проблема.

Уперше “жертвою” комах вона стала ще минулого року. Під час відпочинку на Десні, а потім уже в Києві, її покусали мошки. Лікарі думали, що це якась інфекція, однак після здачі аналізів з’ясувалося, що це алергічна реакція.

“Атака” комах: думка фахівців

Президентка Асоціації професіоналів довкілля Людмила Циганок заявила, що така мошкара зазвичай мешкає в тих регіонах, де багато лісів і водойм. Зокрема йдеться про Волинську та Чернігівську області, а також інші північні регіони. Водночас, клімат не стоїть на місці і мошки змушені мігрувати.

“Мошка з’їдає мікроорганізми відмерлих залишків, вона харчується також відмерлими залишками рослинності, вони згризають верхні шматочки епітелію. Таким чином вони виживають”, — заявила Людмила Циганок.

Головний лікар клініки імунології та алергології Олександр Назаренко також прокоментував явище, з яким зустрічаються жителі Києва. За його словами, у нього дуже багато пацієнтів, як Поліна та Світлана. Алергічна реакція у людей може з’являтися через токсичні дії слини мошок. Найчастіше це проявляється у людей, у яких є різні порушення обміну речовин або безпосередньо алергія на комах.

Кияни масово скаржаться на нашестя невідомих мошок у столиці Фото: Скриншот

Фахівець радить людям звертатися до медиків, адже можливі навіть летальні випадки. Після консультації вони зможуть виписати препарати.

“Якщо чиста алергічна реакція, вона минає одразу за кілька хвилин. А якщо це вже приєднується інфекція, то це буде вже кілька днів — і тоді буде набряк, може бути нагноєння”, — заявив Олександр Назаренко.

Водночас екологи запевняють, що незабаром таких мошок поменшає, адже на них почнуть полювати птахи.

Ольга Степанова

Recent Posts

74-річний Річард Гір з дружиною зʼявився на Каннському кінофестивалі-2024

74-річний американський актор Річард Гір відвідав Каннський кінофестиваль-2024 з дружиною Алехандрою Сільвою. Знімками 41-річна обраниця зірки "Красуні" поділилася в…

4 години ago

«Хрещений батько» ШІ вважає, що варто заборонити його військове використання

Інформатик Джеффрі Хінтон, якого називають «хрещеним батьком штучного інтелекту» за його великий внесок у розвиток…

4 години ago

Обмежено придатні чоловіки стануть необмежено придатними: роз’яснення Міноборони

Чоловіки, що мають статус обмежено придатних, можуть бути визнані або придатними, або непридатними до військової…

4 години ago

Робити і не афішувати: екс-голова Пентагону про введення іноземних військ в Україну

В даний час не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але не треба це афішувати.…

5 години ago

Підводні кабелі вразливі до шпигунства з боку китайських ремонтних кораблів, – WSJ

Підводні кабелі, які передають інтернет-трафік через Тихий океан, можуть бути вразливі для втручання з боку китайських ремонтних…

5 години ago

Олександр Усик втратить титул чемпіона світу: у чому причина

Український професійний боксер Олександр Усик може втратити титул абсолютного чемпіона. Про це пише Al Jazeera. Після перемоги над британцем…

5 години ago