Кличко до Парижа, а хлопці з Київради – на віскі в Единбург: на вихідних Київ залишився без керівництва

Наприкінці тижня міський голова відбув до французької столиці, де почався саміт мерів, а його заступники і секретар Київради рушили до шотландського Единбургу розмовляти з британськими експертами

Наприкінці тижня вище керівництво Києва виїхало у закордонні відрядження. Міський голова Віталій Кличко поїхав до Парижа, де візьме участь у саміті мерів європейських міст. А його заступник, секретар Київради Володимир Бондаренко, у супроводі цілої делегації посадовців відлетів до шотландського Единбургу домовлятися про інклюзію та транспорт. Нагадаємо, що всі ці поїздки відбуваються під час війни і після безпосередньої заборони президента на “зайві” перетини кордону.

На Кличка чекає палка дискусія про правий популізм

Про візит Кличка до Парижа повідомила партійна сторінка УДАР у Facebook. Там зазначено, що мер поїхав на запрошення своєї паризької колежанки, Анн Ідальго, на саміт мерів європейських міст. Крім них, у заході візьмуть участь міські голови Копенгагена, Рейк’явіка, Стамбула, Афін, Загреба, Тирани та Сараєво.

Цікаво, як приїзд Віталія Кличка на саміт вплине на порядок денний зустрічі. Адже офіційно заявлено, що уся поважна спільнота буде зосереджуватися “на викликах і можливостях, з якими стикаються європейські міста”, зокрема, напередодні виборів до Європарламенту і на тлі ультраправого популізму, що зростає у Європі. Враховуючи, що головними викликами для Києва наразі є не лише комунальний (транспортний, інфраструктурний тощо) колапс, але й російські ракети, цікаво, як київський голова впишеться у цю дискусію.

“Для Києва участь у заході – це можливість наголосити на необхідності посилення військової та гуманітарної допомоги Україні та її столиці. На необхідності підтримки європейських прагнень України, яка бʼється сьогодні не тільки за свою державу, а й за демократію та безпеку в усій Європі”, – кажуть в УДАРі.

“Британські вчені” у вимірі Київради

А от у шотландському Единбурзі атмосфера інша. Туди ще у середині тижня майнула ціла делегація з Києва: секретар Київради (де-юре друга людина в столиці) Володимир Бондаренко, заступник Кличка Владислав Андронов та кілька депутатів Київради – Леонід Ємець, Денис Москаль та Григорій Маленко. Як стверджує Київрада на Facebook, головною метою делегатів було домовитись про… допомогу британських фахівців.

“Першочергово домовились про підтримку британських експертів у сферах транспорту, мобільності та інклюзії. Надалі роботу щодо зміцнення взаємодії між столицями будуть продовжувати профільні структурні підрозділи”, – цитує Київрада свого секретаря, додаючи, що світ продовжує розвиватись, а Києву треба ловити сучасні тренди та “втілювати попри російський терор”.

Також, каже Бондаренко, досягли попередньої згоди про співробітництво між київським Університетом ім. Бориса Грінченка та Університетом Единбургу. Власне, конкретики, навіщо було відряджати до північної столиці Британії цілу компанію високопосадовців, поки немає: домовитись із “британськими експертами” чи університетом (ще й “попередньо”) можна і з Києва. Поки що схоже на селфі-поїздку добрих друзів до краю, де виробляють найкращий віскі у світі.

Заборона? – Ні, не чули: Кличко, його заступники та депутати Київради вільно їздять світом

Нагадаємо, у листопаді минулого року Інформатор писав, що депутати Київської міськради, чиновники КМДА та й сам мер Віталій Кличко продовжують їздити за кордон, не зважаючи на заборону таких візитів з боку президента. Відповідні повідомлення можна знайти як в новинах на офіційних сайтах органів самоврядування, так і на сторінках в соцмережах. Як і раніше, підставою для виїзду стають міжнародні форуми та конференції. І все це – попри офіційну заборону на виїзд за кордон без справді поважних причин з боку президента.

А вже наприкінці березня ми розповідали про такі самі вояжі з боку керівниці Департаменту суспільних комунікацій КМДА Мирослави Смірнової, яка щойно напочатку січня прийшла на посаду. Вона подалася до столиці Бельгії Брюсселя: чиновниця стверджує, що веде плідну роботу. Втім, подібні візити можуть стати черговим фактором, який ще більше ускладнить стосунки між Хрещатиком, 36 та Банковою.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Німеччині пропонують збивати російські ракети з території країн НАТО

Депутати Бундестагу Німеччини з партії канцлера Олафа Шольца вважали за можливе захистити небо України з…

37 хв. ago

Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях…

2 години ago

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

4 години ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

5 години ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

5 години ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

5 години ago