Site icon Експерт

Як правильно запікати страви у фользі: поради господиням

Фольга за запікання — незамінна річ на кухні. Вона не лише захищає посуд від жиру, але й допомагає приготувати ароматні та смачні страви в духовці.

Уважно придивившись до фольги, ви точно помітите, що одна її сторона матова, а інша — блискуча. Від того, якою стороною ви замотаєте продукти, буде залежати кінцевий результат та якість запікання.

Глянцевий бік фольги краще віддає тепло і майже не прилипає до продуктів, тому матова сторона повинна бути зовні.

Запікаючи страви з риби чи м’яса, звертайте увагу на те, щоб не було контакту з повітрям. Добре закріплюйте краї фольги з кожного боку. А ось під час приготування овочів або фруктів, навпаки, потрібне повітря.

В такому разі продукти пропаряться і будуть значно м’якшими.

Щільно загортайте фольгу під час запікання, якщо ви любите хрумку скоринку.

Багато кому не вдається отримати золотисту скоринку під час приготування страв у фользі. Щоб такого з вами не трапилося, доведіть страву до готовності, а потім розгорніть фольгу і залишіть в духовці ще на 10-15 хвилин.

Читати повну версію