Site icon Експерт

Тануть на язиці: ніжні рогалики на смальці як у нашому дитинстві

Хрусткі розсипчасті рогалики з варенням були улюбленими солодощами дитинства у багатьох українців. Знамените печиво зовсім нескладно повторити вдома. Пісочне тісто вважається одним з найпростіших – навіть новачки в кулінарії відмінно з ним впораються.

Особливо смачними ці вироби виходять на смальці. Продукт надає тісту пухкої структури та легкості. Саме так готували наші предки, для яких вершкове масло було дуже дорогим.

Пісочне тісто на рогалики зі сметаною

Ми публікуємо рецепт самого печива, яке можна доповнити будь-якою начинкою – повидлом, варенням, маком, сиром або згущеним молоком.

Вам знадобляться інгредієнти:

Смалець змішати зі сметаною, борошном, розпушувачем, цукром. Замісити руками м’яке та еластичне тісто, яке добре збирається в грудку і не липне до рук. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин.

Тісто тонко розкачати і нарізати довгими трикутниками. На широку частину викласти начинку. Смачними виходять рогалики з вишнями. Закрутити рулетики і викласти на деко з пергаментом. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180° духовці близько 15 хвилин. Коли готове печиво охолоне, обваляйте в цукровій пудрі.

Як хакрутити рогалики з повидлом / скріншот з Youtube

Рогалики на маргарині

Для цього рецепта смальцю потрібно зовсім небагато. Підійде тим, хто чутливий до його запаху у випічці.

Ось які потрібні продукти:

Маргарин зі смальцем і борошном розтерти в крихту. Окремо змішати дріжджі з цукром, і потім змішати з першою масою. Додати збите зі сметаною яйце і замісити туге тісто. Поставити його в холодильник на годину.

Тісто тонко розкачайте. Наріжте трикутниками, викладіть начинку і закатайте. Випікайте рогалики на смальці за 180° близько 15-20 хвилин. Залиште печиву вільне місце на деку, оскільки воно підніметься після випічки.

Читати повну версію