Site icon Експерт

Сезон полуниці — час для найсмачніших вареників: відмінно до сніданку, обіду та вечері

Сезон полуниці – саме час для різних страв із цією ягодою. Пропонуємо приготувати улюблені з дитинства вареники з полуницею.

Цю українську страву люблять абсолютно всі. Ніжне тісто, соковита начинка — вареничками захочеться ласувати знову і знову. Їх можна подавати як основну страву або десерт на сніданок, обід або вечерю, обов’язково приправивши сметаною і рідким медом. Рецепт Shuba просто складається з невеликої кількості інгредієнтів. Еластичне тісто з борошна, яйця, води та солі легко робиться, а начинка із полуниці та цукру – ще легше.

Як приготувати вареники з полуницею

Інгредієнти на 5 порцій

Для тіста:

Для начинки:

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста борошно, що просіює, змішуємо з яйцем, сіллю і теплою водою. Замішуємо еластичне тісто і залишаємо відпочити на 10-15 хвилин.
  2. Тим часом миємо полуницю, сушимо її та видаляємо плодоніжки. Нарізаємо ягоду невеликими шматочками, посипаємо цукром і обережно перемішуємо.
  3. Через вказаний час тісто ділимо на дві частини. З кожної скочуємо ковбаску, нарізаємо шматочками та розкочуємо їх у кружечки.
  4. У середину кожного кружечка викладаємо начинку, з’єднуємо краї та защипаємо їх.
  5. Відправляємо заготовки в киплячу воду і варимо протягом 5 хвилин, періодично помішуючи.
Читати повну версію