Site icon Експерт

Рогалики з корицею та горіхами: смачніше за круасани

Аромат свіжоспечених рогаликів з корицею та горіхами нагадує про домашній затишок. Готуються вони без дріжджів — на вершковому маслі та сметані, тому виходять особливо м’які й повітряні.

Рогалики чудово смакують і теплими, і охолодженими та стануть гарним доповненням до чашки чаю, кави чи склянки молока. Покроковим рецептом поділилася кулінарна блогерка cooklenka.

Інгредієнти

Для тіста:

Для начинки:

Етапи приготування

  1. Інгредієнти для начинки змішуємо та відставляємо.
  2. З’єднуємо мʼяке вершкове масло, олію, сметану, цукрову пудру, жовток, ванільний цукор та сіль. Перемішуємо до однорідності. Додаємо розпушувач і поступово підсипаємо борошно.
  3. Замішуємо м’яке, еластичне тісто і залишаємо його відпочити на 15-20 хвилин. Розділяємо тісто на 2 частини.
  4. На робочу поверхню насипаємо половину начинки, викладаємо один шар тіста, злегка притискаємо і розкатуємо коло.
  5. Розрізаємо коло на 16 трикутників і завертаємо кожен у рогалик. Повторюємо те ж саме з другою частиною тіста.
  6. Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин до легкого рум’янцю.
Читати повну версію