Site icon Експерт

Рецепт вірусного морквяного торта, який сподобається абсолютно кожному

Іноді класичні десерти – торти, тістечка тощо – набридають. І це можна зрозуміти. Тому є один рецепт, який зможе вас і здивувати, і порадувати своїм дивовижним смаком.

Це стосується “Холодного морквяного пирога” від Елісон Роман (з її книги Sweet Enough), пише Parade. Що робить його таким особливим? Уся справа в сміливих рішеннях, які прийняла Елісон. По-перше, вона повністю відмовляється від горіхів і родзинок. По-друге, вона додає фініки.

Геніальність цієї ідеї в тому, що фініки, на відміну від родзинок, стають м’якими і зливаються з тістом під час випікання.

Ще одна родзинка рецепта – спеції. Серед них – мелена куркума, яка надає пирогу насиченого золотистого відтінку. І нарешті, як зрозуміло з назви, пиріг подається просто з холодильника, і саме так він розкривається якнайкраще.

Як приготувати “Холодний морквяний пиріг” за рецептом Елісон Роман

Для цього нам знадобляться такі інгредієнти:

Для торта:

Для начинки:

Приготування починається з того, що вам необхідно розігріти духовку до 175°C, вистелити 23-сантиметрову форму для пирога пергаментом і змастити її олією.

В одній мисці змішайте сухі інгредієнти, в іншій – вологі. Дерев’яною ложкою вмішайте натерту моркву і порізані фініки у вологу суміш, потім вилийте її в сухі інгредієнти.

Додайте розтоплене масло і трохи рослинної олії, акуратно перемішайте до однорідності. Вилийте тісто у форму і випікайте 40-45 хвилин, поки верх не підніметься і не стане золотистим.

Можна їсти просто так, але краще додати легку вершкову глазур із вершкового сиру за рецептом Елісон. Для цього просто змішайте розм’якшений вершковий сир, цукрову пудру і дрібку кошерної солі виделкою.

Читати повну версію