Site icon Експерт

Осінній хіт: простий рецепт салату з яблуками від легендарного шефа Флойда Кардоза

Осінь і зима – час теплих страв і ситних супів, але іноді так хочеться чогось свіжого і хрусткого. Саме для цього ідеально підійде витончений салат із кореня селери, яблук і редьки дайкон за рецептом великого покійного шефа Флойда Кардоза.

Просте приготування, несподівані інгредієнти та яскравий смак – ось що робить цю страву справжньою знахідкою для вашого столу, пише Food & Wine.

Для чого застосовують корінь селери

Корінь селери, також відомий як селера-ріпа, походить із тієї самої рослини, що й стебла селери, але вирощується окремо. Твердий, горбистий корінь розміром з велике яблуко має землистий, злегка солодкуватий смак і м’який аромат селери.

У сирому вигляді, як у цьому рецепті, він приємно хрумтить; при запіканні, варінні або пюрируванні стає м’яким і кремовим.

Із чим подавати салат із кореня селери та яблук

Цей яскравий, хрусткий і злегка кислуватий салат чудово доповнює більш насичені страви. Спробуйте подавати із запеченою куркою або індичкою, свинячими відбивними або печенями, з більш жирною рибою на грилі, такою як лосось, форель або макрель, або з обсмаженою качиною грудкою. Також салат смакує з ситними бобовими, грибами або кремовими сирами.

Як приготувати цей салат + поради

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти: 2 ст. л. крупно нарізаної кінзи, 2 столові ложки нарізаної цибулі-резанця, 2 ст. л. оливкової олії екстра-класу, 1 столова ложка свіжого соку лайма, 1/2 ч. л. гарам масала, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука, 2 яблука. гарам масала, 2 яблука сорту Granny Smith, очищені, без серцевини та нарізані соломкою (≈2 чашки), 570 г кореня селери, очищеного та нарізаного соломкою (≈2 чашки), 115 г редьки дайкон, очищеної та нарізаної соломкою (≈1 чашка), кошерна сіль та свіжомелений чорний перець.

У великій мисці з’єднайте кінзу, цибулю-різанець, оливкову олію, сік лайма і гарам масалу. Додайте яблука, корінь селери і дайкон, приправте сіллю і перцем, добре перемішайте. Подавайте салат злегка охолодженим або за кімнатної температури.

Салат можна зберігати в холодильнику до чотирьох годин.

Читати повну версію