Site icon Експерт

Огірки по-корейськи на зиму: рецепт з морквою та часником

Цей варіант заготівлі огірків на зиму підійде тим, хто любить яскраві смаки. Поєднання моркви, часнику та спецій робить овочі особливо ароматними та пікантними.

Рецептом поділилася фудблогерка mashashemet в Instagram.

Інгредієнти:
– огірки – 2 кг
– морква – 500 г
– часник – 1 маленька головка
– цукор – 100 г
– сіль – 40 г
– оцет 9% – 100 мл
– олія – 100 мл
– коріандр мелений – 1 ч. л.
– червоний перець – 0,5 ч. л.
– чорний перець – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Натерти моркву на спеціальній тертці для корейської моркви.
  2. Огірки розрізати спочатку навпіл уздовж, а потім ще раз навпіл — з кожного огірка має вийти 4 довгі частини.
  3. Змішати овочі з сіллю, цукром, оцтом, олією, спеціями та подрібненим часником.
  4. Залишити на 4 години, періодично перемішуючи, щоб овочі пустили сік і рівномірно промаринувалися.
  5. Щільно викласти огірки з морквою у стерилізовані банки, заливши рідиною, що утворилась.
  6. Простерилізувати банки 10 хвилин.
  7. Закрутити, перевернути догори дном і укутати до повного охолодження.
Читати повну версію