Site icon Експерт

Неймовірні курячі “бомбочки” з начинкою: котлети й поруч не стояли

Якщо звичайні курячі котлети набридли, спробуйте зробити соковиті “бомбочки” з начинкою. Цей рецепт змінить ваше уявлення про курятину. Страва виходить хрусткою зовні та ніжною всередині, “запечатуючи” всі соки. Це немов два в одному – м’ясна страва і гарнір.

Ви можете готувати курячі котлети з сиром, ананасом, кукурудзою, овочами тощо. Ми пропонуємо приготувати варіант із грибами. Принцип дуже простий – начинка загортається у фарш, після чого вироби панірують і запікають.

Курячі котлети – рецепт із начинкою

У цій варіації всередину йде начинка “жульєн”, яка ідеально поєднується з куркою. Щоб зробити страву святковою, замість печериць можна взяти білі або інші лісові гриби.

Повний список інгредієнтів на курячі бомбочки:

Також вам знадобиться харчова плівка та духовка.

Наріжте цибулину півкільцями, печериці – пластинками, подрібніть часник. На сковороді змішайте олію з маслом. Обсмажте кілька хвилин цибулю, потім додати гриби, часник і спеції за смаком. Смажити ще приблизно 5 хвилин. Влити вершки, тушкувати ще 5 хвилин і вимкнути вогонь. Окремо натерти на дрібній тертці сир.

Щоб приготувати соковиті курячі котлети, фарш рекомендується робити зі стегна. Додайте в нього сіль, перець, трави. Розділіть на 10 частин. Викладіть кожну на харчову плівку. Сформуйте пальцями тонкий корж. На центр помістить грибну начинку та посипте сиром. Потім загорніть плівку в кулю і сформуйте “бомбочки” з фаршу, щоб начинка залишилася всередині.

Обваляйте котлети курячі в панірувальних сухарях. Панірування можна зробити самим, якщо перебити черствий хліб у блендері або кавомолці.

Викладіть запаніровані кульки на деко з пергаментом. Запікайте курячі котлети в духовці 25 хвилин за 180°. Подавати рекомендується з картопляним пюре або овочевим салатом.

Читати повну версію