Мультиварка є чи не улюбленим девайсом на кухні багатьох з нас. Завдяки мінімальним зусиллям вона готує страви лише одним натиском на кнопку. Втім, експерти розповіли про низку продуктів, які не варто у ній готувати.
Більшість з описаних нижче продуктів ми використовуємо для приготування, але от британська організація із захисту прав споживачів зазначила, що їх краще не варити у мультиварці, пише Which.
Що не можна готувати у мультиварці?
Макарони у мультиварці мають всі шанси перетворитися на клейку кашу. Вони сильно переварюються, тому краще їх приготувати на плиті.
Заощаджуйте час та гроші з онлайн-шопінгом на Промі. Тут знайдеться техніка на будь-який запит: від iPhone 16 до караоке-системи чи проєктора. До того ж на Prom є безкоштовна доставка з підпискою Smart.
Рис може залишитися у мультиварці недовареним, тому потрібно наливати набагато більше води, ніж у каструлю.
Ніжні овочі, до яких входить броколі, цвітна капуста, спаржа та кабачки при повільній варці просто перетворяться на пюре. Переварені броколі та цвітна капуста вийдуть несмачними.
Сушену квасолю перед приготуванням потрібно прокип’ятити 10 хвилин, інакше вона може бути токсичною. Краще для страв використовувати консервовану квасолю.
Куряча грудка у мультиварці стає сухою й не такою смачною, як смажена чи запечена. Для приготування у такому девайсі краще вибирати жирний шматок яловичини чи свинну лопатку.
Дехто кидає у мультиварку продукти з морозилки, але це категорично не можна робити. Поки м’ясо повільно нагрівається, то перебуває у температурній зоні ризику, в якій активно розмножуються такі бактерії як сальмонела та стафілокок. При подальшому готуванні вони загинуть, але виділені токсини можуть залишитися в їжі.
До слова, є один секрет правильного приготування риби, пише Martha Stewart. Щоб риба не прилипала до пательні, треба висушити шкірку й добре розігріти сковорідку. Рибу потрібно смажити шкіркою вниз, притиснувши її лопаткою на 30 секунд, а при необхідності додатково запекти у духовці для отримання хрусткої скоринки.

