Site icon Експерт

Мариновані огірки “по-фінськи” на зиму: оригінальна закуска без додаткової стерилізації 

Сезон огірків у розпалі, тож саме час подбати про смачні закуски на зиму.

Розповідаємо, як замаринувати огірки “по-фінськи”. Це смачна та оригінальна закуска, приготування якої не потребує додаткової стерилізації. 

Для закуски потрібно 2 кг огірків. 

Для маринаду: 

Приготування маринованих огірків “по-фінськи”: покроковий рецепт

1. Огірки потрібно ретельно помити та залити водою на 2 години — так овочі стануть більш хрумкими. За цей час варто підготувати банки — простерилізувати зручним способом (у духовці чи парою), кришки прокип’ятити 3-5 хв.

2. Огірки нарізати товстими кружальцями шириною 2-3 см. Можна також нарізати навпіл чи використати фігурний ніж для нарізання. 

3. У каструлю вилити воду, додати сіль та цукор — на середньому вогні довести до кипіння. Потім влити в каструлю оцет, додати зерна гірчиці, лавровий лист. 

4. Нарізані огірки обережно всипали в маринад, почекати, поки вони змінять колір (близько 4 хв) та ще варити 4 хв. 

5. Огірки розікласти у банки, залити маринадом та закрити кришками. Банки перевернути на кришки та залишити під ковдрою до повного остигання. 

Мариновані огірки “по-фінськи” можна тримати тривалий час у прохолодному місці. 

Читати повну версію