Site icon Експерт

Літній “Тірамісу” з фруктами: так популярний десерт ви ще не готували

“Тірамісу” – популярний італійський десерт, який готують у всьому світі. В його основі печиво савоярді, яке після просочення кремом та кавою стає дуже м’яким та ніжним. Але влітку, замість кави, можна використати сезонні ягоди і фрукти – смак буде дуже освіжаючим.

Ідея приготування “Тірамісу” з фруктами опублікована на сторінці фудблогерки Валерії з ніком valeria pytel в Instagram. Візьміть полуницю, персик та інші улюблені плоди за бажанням.

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

1. Желатин залити водою, перемішати й залишити набухати.

2. Для начинки до нарізаного персика додати крохмаль, перемішати й поставити на середній вогонь, довести до загустіння.

3. Збити масу блендером.

4. Для просочення полуницю теж збити блендером.

5. Для крему 2 хвилини збивати охолоджені вершки, додати маскарпоне та цукрову пудру, все перемішати.

6. У декілька етапів влити розтоплений у мікрохвильовці желатин і знову перемішати.

7. Зрізати у печива краї та викласти по колу у форму, далі кожен шматочок печива занурити в полуничне пюре та викласти шаром. Далі крем і персикова начинка, знову крем і так по черзі.

8. Залишити в холодильнику на 4-5 години для стабілізації.

9. За бажанням прикрасити фруктами.

Читати повну версію