Site icon Експерт

Лінивий шоколадний кекс: Мері Беррі пропонує приготувати простий десерт

Найпростіші десерти часто випікаються у виді продовгуватого кексу. Його потім зручно нарізати на шматочки й подавати до столу.

Еxpress поділився рецептом шоколадного десерту від Мері Беррі, який не потребує значних сил чи нервів. Для його приготування потрібно взяти такі інгредієнти:

Для глазурі додатково знадобиться 175 г темного шоколаду та 50 г вершкового масла.

Розігрійте духовку до 180C/вентилятор 160C/газ 4, потім змастіть маслом і вистеліть дві форми для хліба на 450 г пергаментом. Додайте всі інгредієнти, крім стружки, у велику миску. Збийте їх до легкої та пишної маси.

Додайте 125 г шоколадної стружки, потім розподіліть отриману суміш між формами. Вирівняйте поверхню перед випіканням і готуйте близько години. Випічка має добре піднятись і бути пружною на дотик. 

Для глазурі розтопіть темний шоколад і вершкове масло в жаростійкій мисці на водяній бані. Залиште трохи охолонути, а потім додайте решту білої шоколадної стружки. Змастіть верхівки кексів. 

За бажанням можна додаткового прикрасити випічку ягодами, фруктами чи якоюсь солодкою посипкою.

Читати повну версію